Királygarnéla fokhagymás babmártással

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Királygarnéla fokhagymás babmártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál babmártás
4 gerezd finomra aprított fokhagyma
12 dkg tördelt üvegtészta
100 dkg nyers, egész garnélarák
1 teáskanál bors
1 teáskanál
1 evőkanál olaj
6 szál darabolt újhagyma
1 evőkanál osztrigaszósz
2 teáskanál hoisin-szósz
1 teáskanál friss, finomra aprított gyömbér
2 evőkanál rizsecet
2 evőkanál kukoricaliszt
½ csokor friss korianderzöld
A sütéshez:
igény szerint olaj
A tálaláshoz:
ízlés szerint cikkekre vágott citrom

Elkészítés:

1. A garnélát egy nagy, nem fémből készült tálba tesszük. A tojásfehérjét és a kukoricalisztet 1 evőkanálnyi rizsecettel robotgépben simára keverjük, és a garnélára öntjük, 1-1 teáskanálnyi sóval és borssal ízesítjük, és az egészet összekeverjük. 10 percig pácoljuk, majd jól lecsepegtetjük.

2. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat, és 190 °C-ra vagy addig hevítjük, amíg a beledobott kenyérkocka 10 másodperc alatt megpirul benne. Beletesszük a tésztát, és 10 másodpercig főzzük, vagy amíg megduzzad. Összegyűrt törlőpapíron lecsepegtetjük.

3. 0,6 dl olaj híján kimerjük a wokból a többi olajat, beletesszük a lecsepegtetett garnélát, és 2-3 percig pirítjuk, amíg a színe megváltozik. Törlőpapíron leitatjuk róla, és 1 evőkanál híján kimerjük a wokból a felesleges olajat.

4. Közepes lángon újra felhevítjük a wokot. Beletesszük a fokhagymát és a gyömbért, és 30 másodpercig pirítjuk, majd hozzáadjuk a hoisinmártást, a babmártást, az osztrigaszószt, a maradék ecetet, és 1 perc alatt az egészet alaposan összekeverjük. Beledobjuk a garnélát a mártásba, és jól összeforgatjuk vele, majd hozzáadjuk az újhagymát, és 1-2 perc alatt megpuhítjuk. A garnélát a ropogós tésztára halmozzuk, korianderrel díszítjük, és néhány citromgerezddel körítve tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Királygarnéla fokhagymás babmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1888 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Királygarnéla fokhagymás babmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
google+