Garnélás san choy bao

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 fej jégsaláta
18 dkg főtt, fehér rizs
9 dkg tisztított szójacsíra
12 dkg darabolt, szárított vízigesztenye
100 dkg nyers garnélarák
1 csokor friss, összevágott korianderzöld
1 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál olaj
dl hoisin-szósz
1 evőkanál friss, apróra vágott piros chilipaprika
1 szelet frissen reszelt gyömbér
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 szál finomra vágott újhagyma
2 evőkanál zöldcitromlé
2 evőkanál osztrigaszósz
2 evőkanál szójaszósz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Megmossuk a salátát, és szétszedjük a leveleit. Lerázzuk a felesleges vizet, és törlőpapíron megszárítjuk.

2. A szójaszószt, az osztrigaszószt és a citromlét egy kis tálban vagy korsóban összekeverjük, és további felhasználásig félretesszük.

3. A garnélákat kibontjuk a páncéljukból, tápcsatornájukat eltávolítjuk, és ha nagyok, kisebb darabokra vágjuk.

4. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük az újhagymát, a fokhagymát és a gyömbért, és 30 másodpercig pirítjuk. Hozzáadjuk a garnélahúst, a vízigesztenyét és a chilit, megsózzuk, és frissen őrölt fekete borssal fűszerezzük, majd keverés közben 2 percig pirítjuk. Beletesszük a rizst, a szójacsírát, a koriandert, és addig keverjük, amíg az egész jól összeelegyedik.

5. Ráöntjük a mártást, gyorsan összeforgatjuk, majd levesszük a wokot a lángról. A keveréket tálalótálra tesszük. A száraz salátalevelekből csészét formálunk, a salátacsészéket tányérokra helyezzük, és vagy kitálaljuk a vendégeknek a keveréket a salátára, vagy hagyjuk, hogy ki-ki szedjen magának az asztalnál belőle. A tetejére csurgatott hoisinmártással tálaljuk.

Időt takarítunk meg, ha páncéljából kibontott garnélát vásárolunk.
Garnélás san choy bao
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1583 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Garnélás san choy bao
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
twitter