Zöld garnélacurry tésztával



Elkészítés:
1. A tésztát hőálló tálba tesszük, leforrázzuk, és 1 percig ázni hagyjuk, amíg megpuhul, a szálak szétválnak, majd lecsepegtetjük.
2. A pálmacukrot a halszósszal és a citromlével egy kis tálban vagy korsóban összekeverjük.
3. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Keverés közben 1-2 perc alatt üvegesre pirítjuk a vékony gerezdekre szelt hagymát. Hozzáadjuk a currykrémet, és 1 percig pirítjuk, amíg illatozni kezd. Beletesszük a ferdén félbevágott bébikukoricát, a kígyóbabot, a kókusztejet és a levest, majd 3-4 percig csendesen főni hagyjuk. Beledobjuk a garnélákat, és 3-4 percig pároljuk, amíg rózsaszínűre puhulnak. Felöntjük a mártással. Beletesszük a tésztát, a felaprított koriandert, és az egészet addig keverjük, amíg a tészta felforrósodik, majd tálaljuk.
Csirkehúsleves
1. A csirkecsontokat megmossuk, és egy nagy leveses lábosba vagy fazékba tesszük.
2. A vízzel felengedjük, csendesen főni hagyjuk. 30 percig főzzük, közben leszedjük a felszínén összegyűlt habot.
3. Beledobjuk a fokhagymát, az 1 cm-es gyömbérszeleteket és a újhagyma összezúzott fehér részét, és finoman gyöngyözve, félig lefedve 180 percen keresztül főzzük.
4. Finom lyukú szitán leszűrjük és megvárjuk, amíg kihűl. Éjszakára befedjük, és a hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, leszedjük róla a zsírt.