Zöld garnélacurry tésztával

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
2 és fél dl kókusztej
másfél evőkanál zöld currypaszta
15 dkg ferdén félbevágott bébikukorica
80 dkg tisztított királyrák
1 evőkanál földimogyoró-olaj
1 fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
2 teáskanál zöldcitromlé
1 evőkanál halszósz
2 teáskanál reszelt pálmacukor
12 dkg kígyóbab
1 és ¼ dl csirkehúsleves

Elkészítés:

1. A tésztát hőálló tálba tesszük, leforrázzuk, és 1 percig ázni hagyjuk, amíg megpuhul, a szálak szétválnak, majd lecsepegtetjük.

2. A pálmacukrot a halszósszal és a citromlével egy kis tálban vagy korsóban összekeverjük.

3. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Keverés közben 1-2 perc alatt üvegesre pirítjuk a vékony gerezdekre szelt hagymát. Hozzáadjuk a currykrémet, és 1 percig pirítjuk, amíg illatozni kezd. Beletesszük a ferdén félbevágott bébikukoricát, a kígyóbabot, a kókusztejet és a levest, majd 3-4 percig csendesen főni hagyjuk. Beledobjuk a garnélákat, és 3-4 percig pároljuk, amíg rózsaszínűre puhulnak. Felöntjük a mártással. Beletesszük a tésztát, a felaprított koriandert, és az egészet addig keverjük, amíg a tészta felforrósodik, majd tálaljuk.

Csirkehúsleves

Kép nélkül
150 dkg csirkecsont
3.5 dl víz
3 gerezd szeletelt fokhagyma
2 szelet friss gyömbér
4 szál újhagyma

1. A csirkecsontokat megmossuk, és egy nagy leveses lábosba vagy fazékba tesszük.

2. A vízzel felengedjük, csendesen főni hagyjuk. 30 percig főzzük, közben leszedjük a felszínén összegyűlt habot.

3. Beledobjuk a fokhagymát, az 1 cm-es gyömbérszeleteket és a újhagyma összezúzott fehér részét, és finoman gyöngyözve, félig lefedve 180 percen keresztül főzzük.

4. Finom lyukú szitán leszűrjük és megvárjuk, amíg kihűl. Éjszakára befedjük, és a hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, leszedjük róla a zsírt.

Zöld garnélacurry tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 796 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Zöld garnélacurry tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
lexikon