Serpenyős fésűkagyló hüvelyes cukorborsóval
Elkészítési idő:
25 perc
Munkaidő: 20 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
drága



Elkészítés:
1. Az osztriga- és a szójaszószt a szezámolajjal és a cukorral egy kis tálban összekeverjük, és addig kevergetjük, amíg a cukor elolvad.
2. Közepes lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a fokhagymát és a gyömbért, és kevergetés közben 30 másodpercig pirítjuk, amíg illatozni kezdenek.
3. Hozzáadjuk a cukorborsót, 1 percig pirítjuk, majd a kagylót és a 2 cm hosszú darabokra vágott újhagymát, amelyet kb. 1 perc alatt megfonnyasztunk.
4. Belekeverjük a mártást, 1 perc alatt felmelegítjük, és jól összekeverjük. Rizzsel tálaljuk.