Serpenyős fésűkagyló hüvelyes cukorborsóval

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Serpenyős fésűkagyló hüvelyes cukorborsóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg zsenge, hüvelyes cukorborsó
50 dkg tisztított fésűkagyló
2 teáskanál olaj
½ teáskanál szezámolaj
2 szál újhagyma
3 teáskanál friss, finomra vágott gyömbér
2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
2 teáskanál kristálycukor
2 teáskanál szójaszósz
2 és fél evőkanál osztrigaszósz
A tálaláshoz:
igény szerint rizs

Elkészítés:

1. Az osztriga- és a szójaszószt a szezámolajjal és a cukorral egy kis tálban összekeverjük, és addig kevergetjük, amíg a cukor elolvad.

2. Közepes lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a fokhagymát és a gyömbért, és kevergetés közben 30 másodpercig pirítjuk, amíg illatozni kezdenek.

3. Hozzáadjuk a cukorborsót, 1 percig pirítjuk, majd a kagylót és a 2 cm hosszú darabokra vágott újhagymát, amelyet kb. 1 perc alatt megfonnyasztunk.

4. Belekeverjük a mártást, 1 perc alatt felmelegítjük, és jól összekeverjük. Rizzsel tálaljuk.

Serpenyős fésűkagyló hüvelyes cukorborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1249 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Serpenyős fésűkagyló hüvelyes cukorborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
tippek, fortélyok