Chilis kalmár hokkientésztával

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg tisztított üreges kalmár
2 kicsi friss, apróra vágott piros chilipaprika
1 evőkanál halszósz
2 és fél evőkanál reszelt pálmacukor
30 dkg apróra vágott kínai bébibordáskel
2 evőkanál zöldcitromlé
6 fej sonkahagyma
4 gerezd fokhagyma
2 szál friss koriandergyökér
2 szál apróra vágott fenyérfű
1 evőkanál friss, apróra vágott gyömbér
2 evőkanál paradicsompüré
3 evőkanál friss korianderzöld
A díszítéshez:
ízlés szerint friss, szeletelt piros chilipaprika

Elkészítés:

1. A tésztát lobogó vízben 1 percig főzzük, majd óvatosan szétválasztjuk a szálakat, és lecsepegtetjük.

2. A kalmárt hosszában félbevágjuk. A belső oldalára rombusz formájú mintákat vagdosunk, ügyelve, nehogy átvágjuk a húst, majd 5 cm-es oldalú háromszögekre vágjuk. A zöldcitrom levével együtt egy tálba tesszük, és további felhasználásig behűtjük.

3. Az ázsiai sonkahagymát, fokhagymát, chilit, koriandergyökeret, fenyérfüvet, gyömbért és a paradicsompürét robotgépbe tesszük, és sima péppé keverjük.

4. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 2 evőkanálnyi olajat. A kalmárt közepes lángon adagonként 2-3 perc alatt puhára sütjük, majd kivesszük. A kínai bordáskelt 2 perc alatt kissé megfonnyasztjuk. Kivesszük, és a kalmárhoz adjuk.

5. Felhevítjük a wokban a maradék olajat, beletesszük a fűszerkrémet, és keverés mellett, közepes lángon 5 percig pirítjuk. Visszatesszük a kalmárt és a bordáskelt a wokba, majd hozzáadjuk a tésztát. Beletesszük a pálmacukrot és a halszószt, 1 percig kevergetjük, majd rászórjuk a koriandert, és ezt is elkeverjük. Chilivel díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Chilis kalmár hokkientésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1521 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Chilis kalmár hokkientésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
recepttár