Garnélával töltött omlett

Kai yat sai

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Garnélával töltött omlett
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db kissé felvert tojás
50 dkg nyers garnélarák
1 kicsi friss, apróra vágott piros chilipaprika
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
6 szál friss, apróra vágott koriandergyökér
8 szál apróra vágott újhagyma
2 evőkanál halszósz
2 teáskanál zöldcitromlé
2 teáskanál reszelt pálmacukor
3 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
másfél evőkanál olaj
A díszítéshez:
ízlés szerint korianderhajtás
kevés friss, apróra vágott piros chilipaprika
A tálaláshoz:
igény szerint édes chiliszósz

Elkészítés:

1. A garnélát páncéljából kibontjuk, tápcsatornáját eltávolítjuk, húsát felaprítjuk.

2. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 2 teáskanálnyi olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. A tojást összekeverjük a halszósz felével. 2 evőkanálnyi keveréket a wokba öntünk, és egy 16 cm átmérőjű kerek formára szétterítjük. 1 percig sütjük, majd óvatosan kiemeljük. Megismételjük az eljárást a megmaradt tojásos keverékkel, amíg 8 omlettet kapunk.

3. Felhevítjük a wokban a maradék olajat. Beletesszük a garnélát, az újhagymát, a koriandergyökeret, a fokhagymát és a chilit. Állandó keverés mellett 3-4 percig pirítjuk, amíg a garnéla átsül. Hozzákeverjük a zöldcitromlevet, a pálmacukrot, a koriandert és a maradék halszószt.

4. A garnélás keveréket elosztjuk az omletteken, és mindegyikből egy szoros kis csomagot hajtogatunk. A csomag tetejét kissé felhasítjuk, chilivel és korianderrel díszítjük. Édes chilimártással tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Garnélával töltött omlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1263 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Garnélával töltött omlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
hírlevél