Serpenyős tengeri hal uborkával

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Serpenyős tengeri hal uborkával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db félbevágott uborka
75 dkg kockára vágott fehér húsú halfilé
2 evőkanál víz
3 teáskanál halszósz
másfél evőkanál barna cukor
¾ dl rizsecet
1 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál kukoricaliszt
1 fej cikkekre vágott vöröshagyma
2 db kissé felvert tojásfehérje
½ teáskanál kínai ötfűszer-por
6 dkg búzaliszt
½ teáskanál szezámolaj
1 evőkanál olaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A búza- és kukoricalisztet az ötfűszerkeverékkel együtt egy lapos tálban összekeverjük, megsózzuk, és frissen őrölt fekete borssal fűszerezzük. A halat belemártjuk a felvert tojásfehérjébe, lerázzuk a felesleget, majd óvatosan megforgatjuk a lisztkeverékben, a felesleges lisztet is lerázzuk.

2. Egy nagy lábosba annyi olajat öntünk, hogy egyharmadáig ellepje, 180 °C-ra felforrósítjuk, vagy addig hevítjük, amíg a beledobott kenyérkocka 15 másodperc alatt megpirul benne. A halat adagonként 6 perc alatt aranybarnára sütjük. Összegyűrt törlőpapíron lecsepegtetjük róla az olajat.

3. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a hagymát, és keverés közben 1 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a kimagozott és ferdén felszeletelt uborkát, és még 30 másodpercig pirítjuk.

4. A kukoricalisztet 2 evőkanál vízzel simára keverjük, és beleöntjük a wokba a szezámolajjal, szójaszósszal, ecettel, cukorral és a halszósszal együtt. Állandó keverés közben 3 percig főni hagyjuk, amíg a keverék forrni kezd és besűrűsödik. Hozzákeverjük a kockákra vágott halat (pl. menyhal), és jól beleforgatjuk a mártásba, hogy felmelegedjen. Forrón tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Serpenyős tengeri hal uborkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1449 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Serpenyős tengeri hal uborkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
pinterest