Pancit kanton

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Pancit kanton
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg pancit kanton
15 dkg zsenge, hüvelyes cukorborsó
20 dkg pirított, szeletelt szűzpecsenye
20 dkg csíkokra vágott kínai kel
50 dkg nyers garnélarák
másfél evőkanál földimogyoró-olaj
1 evőkanál világos szójaszósz
2 teáskanál kristálycukor
3 teáskanál rizsbor
1 szál Julienre vágott sárgarépa
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 nagyobb fej apróra vágott vöröshagyma
ízlés szerint friss, csíkokra vágott gyömbér
A díszítéshez:
1 db cikkekre vágott citrom

Elkészítés:

1. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a hagymát és 2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a 2 x 2 cm-es csíkokra vágott gyömbért, így még 1 percig pirítjuk. Beledobjuk a garnélát, és 1 percig sütjük. Hozzákeverjük a vékony csíkokra vágott kínai kelt, a gyufaszálnyi csíkokra vágott sárgarépát, az 5 mm vastag szeletekre vágott sertéshúst, rizsbort és a cukrot, még 3-4 percig sütjük, amíg a hús átmelegszik, és a zöldségek megpuhulnak. Beletesszük a zsenge hüvelyes cukorborsót, és 1 perc alatt megpuhítjuk. Kivesszük a keveréket a wokból.

2. A levest és a szójaszószt a wokba öntjük, és felforraljuk. Beletesszük a tésztát, és keverés közben 3-4 percig főni hagyjuk, amíg éppen csak megpuhul.

3. A keveréket visszatesszük a wokba, és 1 percig kevergetjük a tésztával, amíg jól összevegyülnek. Elosztjuk négy előmelegített tányéron, és citromgerezdekkel díszítve tálaljuk.

Csirkehúsleves

Kép nélkül
150 dkg csirkecsont
3.5 dl víz
3 gerezd szeletelt fokhagyma
2 szelet friss gyömbér
4 szál újhagyma

1. A csirkecsontokat megmossuk, és egy nagy leveses lábosba vagy fazékba tesszük.

2. A vízzel felengedjük, csendesen főni hagyjuk. 30 percig főzzük, közben leszedjük a felszínén összegyűlt habot.

3. Beledobjuk a fokhagymát, az 1 cm-es gyömbérszeleteket és a újhagyma összezúzott fehér részét, és finoman gyöngyözve, félig lefedve 180 percen keresztül főzzük.

4. Finom lyukú szitán leszűrjük és megvárjuk, amíg kihűl. Éjszakára befedjük, és a hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, leszedjük róla a zsírt.

Pancit kanton
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1674 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Pancit kanton
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
facebook