Kalmár zöldborssal

Pia muek kratiem prik Thai

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg tisztított üreges kalmár
2 és fél dkg konzerv zöldbors
vagy
2 és fél dkg friss, tört zöldbors
¾ dl olaj
½ teáskanál reszelt pálmacukor
2 evőkanál thai szójaszósz
3 gerezd zúzott fokhagyma
2 teáskanál friss, apróra vágott koriandergyökér
A díszítéshez:
½ csokor friss thai bazsalikom
ízlés szerint egész zöldbors

Elkészítés:

1. Az üreges kalmárt hosszában félbevágjuk. Megtisztítjuk és eltávolítjuk a szakállakat. A hús belső oldalát rombuszmintára beirdaljuk, majd 4 cm-es négyzetlapokra vágjuk.

2. A koriandergyökeret, 1 gerezd fokhagymával és 1 evőkanál olajjal együtt robotgépbe tesszük, és sima péppé keverjük. Beleforgatjuk a kalmárdarabokat, és 30 percig pácoljuk a hűtőben.

3. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük a maradék olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beledobjuk a kalmárdarabokat és a maradék fokhagymát, majd kevergetés közben 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a borsot, és még 2 percig pirítjuk, amíg a kalmár éppen csak átsül - ha túlfőzzük, megkeményedik. Hozzáadjuk a gombás szójaszószt, a pálmacukrot, és addig keverjük, amíg a cukor elolvad. Thai bazsalikommal és zöld egész borssal díszítve azonnal tálaljuk.

Kalmár zöldborssal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2230 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Kalmár zöldborssal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
tippek, fortélyok