Édes-savanyú sertéshús-saláta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Édes-savanyú sertéshús-saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál méz
45 dkg szűrt, darabos ananászkonzerv
2 evőkanál fehérborecet
½ kiskanál barna cukor
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál dióolaj
20 dkg laskára vágott kínai kel
1 szál reszelt sárgarépa
2 szál újhagyma
1 evőkanál száraz vermut
vagy
1 evőkanál száraz sherry

Elkészítés:

1. A húst minden hártyától, zsírtól megszabadítjuk. A szójaszószt a mézzel és a sherryvel összekeverjük. A húsra öntjük, folpackkal lefedjük, és 120 percre a hűtőszekrénybe tesszük. Időnként a húst a páclében megfordítjuk.

2. Az olaj felét teflonserpenyőben megforrósítjuk, és a pácléből kiemelt húst beletéve, lefedve 10 percig sütjük. Közben megfordítjuk, hogy mindkét oldala szép piros legyen. Alufóliával letakarva kihűtjük, majd felszeleteljük.

3. A kínai kelt a répával, az átlósan felszeletelt hagymával és az ananásszal összekeverjük. Az ecetet a maradék olajjal, a cukorral és az ananászlével elkeverjük, a salátára öntjük, amit 4 tányérba osztunk. A hússzeleteket ráfektetve azonnal tálaljuk.

A keleties ízesítésű salátákat sose készítsük olívaolajjal.
Édes-savanyú sertéshús-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1609 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
Édes-savanyú sertéshús-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
könyvek