Tonhalsaláta fokhagymás majonézzel



Elkészítés:
1. A burgonyát 2 cm-es kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és félretesszük. A borsó héját 2 percre lobogó forró vízbe rakjuk, jéghideg vízbe átszedjük és lecsepegtetve ezt is félretesszük. A spárgát megtisztítjuk, 8 cm-es darabokba vágjuk, és a borsóhéjhoz hasonlóan előkészítjük.
2. A fokhagymás majonézhez a tojássárgát a mustárral, a fokhagymával és csipetnyi sóval összekeverjük, s az olajat élénken keverve először cseppenként, majd nagyon vékony sugárban beleöntjük.
3. A burgonyát a borsóhüvellyel, a spárgával, a paradicsommal meg a tonhaldarabokkal összekeverve tányérokba osztjuk, és a mártással leöntjük.