Tonhalsaláta fokhagymás majonézzel

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tonhalsaláta fokhagymás majonézzel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
85 dkg lecsepegtetett konzerv tonhal
40 dkg spárga
15 dkg apró szemű paradicsom
15 dkg zsenge zöldborsóhüvely
6 kisebb hámozott rózsaburgonya
ízlés szerint
A fokhagymás majonézhez:
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 és fél dl olívaolaj
2 evőkanál citromlé
½ kiskanál francia mustár

Elkészítés:

1. A burgonyát 2 cm-es kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és félretesszük. A borsó héját 2 percre lobogó forró vízbe rakjuk, jéghideg vízbe átszedjük és lecsepegtetve ezt is félretesszük. A spárgát megtisztítjuk, 8 cm-es darabokba vágjuk, és a borsóhéjhoz hasonlóan előkészítjük.

2. A fokhagymás majonézhez a tojássárgát a mustárral, a fokhagymával és csipetnyi sóval összekeverjük, s az olajat élénken keverve először cseppenként, majd nagyon vékony sugárban beleöntjük.

3. A burgonyát a borsóhüvellyel, a spárgával, a paradicsommal meg a tonhaldarabokkal összekeverve tányérokba osztjuk, és a mártással leöntjük.

Tonhalsaláta fokhagymás majonézzel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2503 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
Tonhalsaláta fokhagymás majonézzel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
recepttár