Padlizsánsaláta rostonsülttel

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Padlizsánsaláta rostonsülttel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db padlizsán
3 db cukkini
vagy
2 evőkanál
10 dkg apró szemű gomba
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citromlé
1 csokor zsázsa
3 evőkanál friss, csíkokra vágott bazsalikom

Elkészítés:

1. A padlizsánt hosszában félbevágjuk, és 1 cm vastag csíkokra szabjuk (1. kép). Tálra egymás mellé fektetjük, és megsózzuk. 15 percig állni hagyjuk, majd a keletkező levet leszűrjük róla, és a padlizsánt leitatjuk.

2. A cukkinit 3 cm hosszú csíkokra vágjuk. A gombákat félbevágjuk. A hagymát vastag karikákra szeleteljük. Az összes zöld félét olajjal és citromlével elkeverjük (2. kép), és a tálat folpackkal letakarva szobahőmérsékleten 30 percig állni hagyjuk.

3. A marhabélszínt vagy az érlelt hátszínt minden zsírtól, hártyától megtisztítjuk, felszeleteljük, és faszénparázs fölött a grillen mindkét felét 5-5 percig sütjük (3. kép). Tányérra fektetve, alufóliával letakarva kihűtjük, majd vékony csíkokra vágjuk (4. kép). A zöldséget a pácléből kiemeljük, és roston 2 adagban megpirítjuk.

4. A zöldséget a zsázsával összekeverve tányérokba rakjuk, a húscsíkokat közé keverjük, és a tetejét bazsalikomlevelekkel megszórjuk. Szobahőmérsékleten tálaljuk.

Padlizsánsaláta rostonsülttel Padlizsánsaláta rostonsülttel Padlizsánsaláta rostonsülttel Padlizsánsaláta rostonsülttel
A padlizsán akkor jó, ha a héja sötét, sima és fényes. A besózás során keserű levet ereszt, ezért szűrőbe téve ajánlatos besózni.
A húst és a zöldségeket vastag falú serpenyőben is meg lehet pirítani.
Padlizsánsaláta rostonsülttel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1723 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
Padlizsánsaláta rostonsülttel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
cikkek