Szecsuáni serpenyős garnéla

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Szecsuáni serpenyős garnéla
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg tisztított garnélarák
30 dkg darabolt kígyóbab
1 evőkanál tört szecsuáni bors
2 evőkanál olaj
1 és ¼ dl csirkehúsleves
2 gerezd karikára vágott fokhagyma
1 fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
1 szál finomra aprított fenyérfű
2 evőkanál halszósz

Elkészítés:

1. A tésztát leforrázzuk, és 1 percig ázni hagyjuk, majd óvatosan szétválasztjuk a szálakat, és lecsepegtetjük.

2. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a fokhagymát, hagymát, borsot, a fenyérfüvet (csak a fehér részét), és keverés közben 2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldbabot, és még 2-3 percig sütjük, amíg megpuhul. Kivesszük a wokból.

3. Újra felhevítjük a wokot, beleöntjük a maradék olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beledobjuk a hosszában elfelezett garnélát, és folyamatosan kevergetve, 3-4 percig pirítjuk, amíg éppen csak átsül. Hozzáadjuk a babos keveréket majd a tésztát, és 3 percig kevergetjük, amíg a tészta átmelegszik. Felöntjük a mártással, a levessel, és felforraljuk. Az egészet jól összeforgatjuk, és tálaljuk.

Csirkehúsleves

Kép nélkül
150 dkg csirkecsont
3.5 dl víz
3 gerezd szeletelt fokhagyma
2 szelet friss gyömbér
4 szál újhagyma

1. A csirkecsontokat megmossuk, és egy nagy leveses lábosba vagy fazékba tesszük.

2. A vízzel felengedjük, csendesen főni hagyjuk. 30 percig főzzük, közben leszedjük a felszínén összegyűlt habot.

3. Beledobjuk a fokhagymát, az 1 cm-es gyömbérszeleteket és a újhagyma összezúzott fehér részét, és finoman gyöngyözve, félig lefedve 180 percen keresztül főzzük.

4. Finom lyukú szitán leszűrjük és megvárjuk, amíg kihűl. Éjszakára befedjük, és a hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, leszedjük róla a zsírt.

Szecsuáni serpenyős garnéla
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1681 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Szecsuáni serpenyős garnéla
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
lexikon