Szecsuáni serpenyős garnéla



Elkészítés:
1. A tésztát leforrázzuk, és 1 percig ázni hagyjuk, majd óvatosan szétválasztjuk a szálakat, és lecsepegtetjük.
2. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a fokhagymát, hagymát, borsot, a fenyérfüvet (csak a fehér részét), és keverés közben 2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldbabot, és még 2-3 percig sütjük, amíg megpuhul. Kivesszük a wokból.
3. Újra felhevítjük a wokot, beleöntjük a maradék olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beledobjuk a hosszában elfelezett garnélát, és folyamatosan kevergetve, 3-4 percig pirítjuk, amíg éppen csak átsül. Hozzáadjuk a babos keveréket majd a tésztát, és 3 percig kevergetjük, amíg a tészta átmelegszik. Felöntjük a mártással, a levessel, és felforraljuk. Az egészet jól összeforgatjuk, és tálaljuk.
Csirkehúsleves
1. A csirkecsontokat megmossuk, és egy nagy leveses lábosba vagy fazékba tesszük.
2. A vízzel felengedjük, csendesen főni hagyjuk. 30 percig főzzük, közben leszedjük a felszínén összegyűlt habot.
3. Beledobjuk a fokhagymát, az 1 cm-es gyömbérszeleteket és a újhagyma összezúzott fehér részét, és finoman gyöngyözve, félig lefedve 180 percen keresztül főzzük.
4. Finom lyukú szitán leszűrjük és megvárjuk, amíg kihűl. Éjszakára befedjük, és a hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, leszedjük róla a zsírt.