Étvágycsináló vegyestál

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Étvágycsináló vegyestál
Eszközök: kés, keverőtál, szűrő
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg konzerv gomba
25 dkg vékonyra szeletelt szalámi
25 dkg sörsajt
vagy
25 dkg edami sajt
4 evőkanál olasz öntet
5 dkg csíkokra vágott marinált paprika

Elkészítés:

1. Az articsókaszíveket félbevágjuk. A gombával és salátaöntettel összekeverve 30 percig pácoljuk, időnként megkeverjük.

2. Az articsókát és a gombát leszűrjük, de a páclét megőrizzük. A hozzávalókat szépen tálra rendezzük, és a páclével meghintjük. Friss kenyérrel tálaljuk.

A páclét gazdagíthatjuk fokhagymával vagy bazsalikommal.
Az edámi vagy sörsajtot goudával, illetve mozzarellával is helyettesíthetjük.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Olasz salátaöntet

Olasz salátaöntet
2-3 evőkanál friss, apróra vágott zöldfűszer
3 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
3 evőkanál fehérborecet
10 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál mustár
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors

1. Keverőtálba tesszük az ecetet, hozzáadjuk a sót és addig keverjük, amíg teljesen feloldódik.

2. Beletesszük a borsot és elkezdjük adagolni az olajat miközben állandóan keverjük. Először cseppenként, majd vékony sugárban adjuk hozzá az olajat. Az erőteljes keveréstől sima, homogén, kissé sűrű lesz az öntetünk.

3. Habverővel beledolgozzuk a mustárt.

4. Ha túl sűrűnek találjuk 1-2 evőkanál hideg vízzel hígíthatjuk. Ha még savanyítani akarjuk hozzáadjuk a citromlét. Ha "lágyabb" ízt szeretnénk egy csipet cukrot is keverhetünk bele.

5. Végül belekeverjük az apróra vágott zöldfűszereket - kakukkfüvet, bazsalikomot, oregánót, petrezselyemzöldet, esetleg snidlinget - ízlésünk szerint.

Étvágycsináló vegyestál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1939 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
Étvágycsináló vegyestál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
szólj hozzá, értékelj