Gyors csirkesaláta

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gyors csirkesaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kisebb grillcsirke
1 db hámozott, kimagozott avokádó
5 dkg durvára vágott földimogyoró
vagy
1 fej piros fodros saláta
3 evőkanál készen vásárolt majonéz
2 dl tejszín
2 kiskanál tárkonyecet
1 kisebb reszelt zellergumó
vagy
2 szál szeletelt zeleri

Elkészítés:

1. A salátát megmossuk, leszárítjuk, és apró darabokra tépve 4 tányérba osztjuk. A kicsontozott csirkét is hasonló darabokra vágjuk, a ropogós bőrét rajta hagyjuk. Az avokádószeletekkel rétegezve a tányérokba halmozzuk, a zelerivel, illetve a zellerrel megszórjuk.

2. A majonézt a tejszínnel és az ecettel kikeverjük, és a salátára öntjük. Földimogyoróval megszórva kínáljuk.

Majonéz

Majonéz
2.5 dl olívaolaj
2-3 evőkanál fehérborecet
ízlés szerint őrölt fehérbors

1. A tojássárgát az ecettel és az ízesítőkkel simára keverjük.

2. Élénken keverve az olajat cseppenként, majd vékony sugárban beleöntjük, amíg a krém vajsűrűségű nem lesz.

Gyors csirkesaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1578 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
Gyors csirkesaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
könyvek