Füstöltlazac-saláta

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Füstöltlazac-saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg konzerv, szeletelt füstölt lazac
1 db hámozott, kimagozott avokádó
4 evőkanál krémsajt
1 nagyobb csokor zsázsa
1 kisebb fej vöröshagyma
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál tejszín
1 csokor friss, összevágott kapor
½ db finomra reszelt zellergumó
vagy
1 szál finomra vágott zeleri
igény szerint kockára vágott, pirított kenyér

Elkészítés:

1. A zsázsát megmossuk, leszárítjuk, nagyobb darabokra tépjük és 4 tányérba osztjuk, majd a lecsepegtetett, szeletekre vágott lazacot, a vékony szeletekre vágott avokádót meg a vékony karikákra vágott hagymát ráhalmozzuk. A vékonyra szeletelt zeleri szárral vagy a zellerrel megszórjuk.

2. Az ecetet az olajjal és a krémsajttal simára keverjük, a tejszínnel hígítjuk, a kaporral ízesítjük. A salátára öntve, pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

Füstöltlazac-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1684 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
Füstöltlazac-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
van itthon