Fekete gomba garnélával és zöldségekkel

| , Rákragu vízigesztenyével receptek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szál szeletelt újhagyma
1 szál csíkokra vágott sárgarépa
50 dkg tisztított, nyers garnélarák
2 dkg szárított fekete gomba
½ db Julienre vágott piros húsú paprika
1 szál csíkokra vágott szárzeller
dl víz
1 evőkanál olaj
2 teáskanál kukoricaliszt
1 evőkanál rizsecet
1 evőkanál szójaszósz
1 kicsi friss, apróra vágott piros chilipaprika
dl mirin
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 teáskanál frissen reszelt gyömbér

Elkészítés:

1. A fekete gombát egy tálba tesszük, leforrázzuk, és 20 percig ázni hagyjuk, vagy amíg a térfogata a kétszeresére dagad, és megpuhul. Leöntjük róla a vizet, szárazra nyomkodjuk, és durvára daraboljuk.

2. A kukoricalisztet egy tálban a vízzel simára keverjük. Hozzáadjuk a mirint, az ecetet, a szójaszószt, a chilit, a fokhagymát és a gyömbért.

3. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Kevergetés közben rövid ideig pirítjuk a garnélát, amíg éppen csak kezd megváltozni a színe. Hozzáadjuk a gyufaszálnyi csíkokra vágott paprikát, a csíkokra vágott zellert és sárgarépát, az újhagymát, a lecsepegtetett vízigesztenyét, a fekete gombát, és közepes-nagy lángon folyamatosan kevergetve, 2-3 percig sütjük, amíg megfőnek. Kivesszük a wokból.

4. Beleöntjük a mártást a wokba, és addig keverjük, amíg felforr és besűrűsödik. Belekeverjük a garnélát és a zöldségeket, és azonnal tálaljuk.

Fekete gomba garnélával és zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1621 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Fekete gomba garnélával és zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
könyvek