Konyhafőnök kedvence

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Konyhafőnök kedvence
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 nagyobb salátalevél
5 dkg kockasajt
4 szelet főtt füstölt sonka
20 dkg főtt, darabolt csirkehús
2 evőkanál csíkokra vágott marinált paprika
2 db keményre főzött, kettévágott tojás
1 adag franciaöntet

Elkészítés:

1. A fejes saláta-leveleket megmossuk, leszárítjuk. A sajtot és a füstölt húst vékony csíkokra, a paradicsomokat 6-6 cikkbe vágjuk.

2. A sajtot a sonkával, a hasábokra vágott hússal, a paradicsommal, a paprikával és a kemény tojásokkal összekeverjük. A tálat salátalevelekkel kibéleljük, a salátát beletöltjük, és az öntettel leöntve azonnal kínáljuk.

Francia öntet

Kép nélkül
3 evőkanál olaj
2 evőkanál fehérborecet
1 kiskanál mustár
1 késhegynyi
ízlés szerint frissen őrölt bors

1. Az ecetet a sóval, a mustárral meg a borssal simára keverjük.

2. Az olajat vékony sugárban, kevergetve, beleöntjük.

Konyhafőnök kedvence
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3640 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
Konyhafőnök kedvence
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
lexikon