Tésztasaláta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tésztasaláta
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg szeletelt sonka
30 dkg lecsepegtetett kukoricakonzerv
1 adag franciaöntet
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál olívaolaj
1 szál sárgarépa
1 kisebb zöldpaprika
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát sós vízben nem túl puhára főzzük, hideg vízzel leöblítjük, majd lecsepegtetjük. Nagy tálba töltve az olajjal összekeverjük.

2. A répát hosszában négybe vágjuk, majd vékonyra szeleteljük. A paprikát és a sonkát hasonló formára vágjuk. A répát, a paprikát és a kukoricát a tésztával alaposan összekeverjük.

3. A tejfölt a francia öntettel simára keverjük, és a salátára öntve összeforgatjuk. Szobahőmérsékleten tálaljuk.

Ehhez a salátához remekül felhasználhatók a megmaradt sült húsok, halfélék, szalámik és sajtok.

A tésztát már jó előre kifőzhetjük, a hűtőben eltarthatjuk.

Francia öntet

Kép nélkül
3 evőkanál olaj
2 evőkanál fehérborecet
1 kiskanál mustár
1 késhegynyi
ízlés szerint frissen őrölt bors

1. Az ecetet a sóval, a mustárral meg a borssal simára keverjük.

2. Az olajat vékony sugárban, kevergetve, beleöntjük.

Tésztasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1601 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
Tésztasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
most van szezonja