Sós-borsos kalmár

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Sós-borsos kalmár
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál őrölt feketebors
2 teáskanál
½ csomag friss petrezselyemzöld
½ teáskanál kristálycukor
4 gerezd finomra aprított fokhagyma
2 evőkanál zöldcitromlé
¾ dl olaj
néhány gerezd zöldcitrom

Elkészítés:

1. A félbevágott üreges kalmárt hideg vízben leöblítjük, és törlőpapírral szárazra itatgatjuk. A kalmár belső oldalát rombuszmintára óvatosan beirdaljuk, vigyázva, nehogy átvágjuk a húst. A kiterített kalmárt 3 x 5 cm-es lapokra vágjuk.

2. Az olajat, a fokhagymát, a cukrot, a só és a bors felét összekeverjük, beletesszük a kalmárt, jól megforgatjuk a páclében, letakarjuk, és 20 percre a hűtőbe tesszük.

3. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, adagonként beletesszük a kalmárt, és keverés közben 1-2 percig sütjük, amíg éppen csak kifehéredik és kezd összegöndörödni. Kivesszük a wokból.

4. Visszatesszük a kalmárt a wokba, hozzáadjuk a zöldcitrom levét, a maradék sót és borsot. Felmelegítjük, friss petrezselyemmel díszítjük és zöldcitrom gerezdekkel tálaljuk.

Sós-borsos kalmár
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 853 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Sós-borsos kalmár
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
van itthon