Szingapúri borsos rák

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Szingapúri borsos rák
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél evőkanál őrölt feketebors
200 dkg folyami rák
1 szál zöld, ferdén vékonyra szeletelt újhagyma
1 evőkanál földimogyoró-olaj
1 kisebb friss, apróra vágott piros chilipaprika
1 evőkanál friss, finomra aprított gyömbér
2 evőkanál finomra aprított fokhagyma
15 dkg vaj
1 evőkanál reszelt pálmacukor
2 evőkanál osztrigaszósz
2 evőkanál sötét szójaszósz

Elkészítés:

1. A rákot súrolókefével jól megmossuk. A felső páncélt a faroklegyezőt (lebeny a rák hátoldalán) felemeljük, és felfeszítjük a rák páncélját (könnyen, egy darabban kell lejönnie)(1. kép). Eltávolítjuk a lágy belső szerveket, egyszálbelét és a szürke, tollszerű kopoltyúkat kihúzzuk (2. kép). Éles, erős késsel hosszában félbevágjuk (3. kép), ekkor két fél darabot kapunk ollóval. A darabokat keresztirányban ismét félbevágjuk. Az olló vastagabb részét egy súlyos kés élével vagy diótörővel összeroppantjuk, hogy az ízek könnyebben átjárhassák és a vendégek könnyebben kikaparhassák a húsát.

2. A mártáshoz a szója- és az osztrigaszószt a pálmacukorral együtt egy kis tálban vagy korsóban összekeverjük. További felhasználásig félretesszük.

3. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk egy evőkanálnyi olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Adagonként beletesszük a rákot, erős lángon, keverés közben, 4 percig pirítva, amíg a páncélja mindenütt szép narancssárga lesz; szükség esetén adunk még hozzá egy kis olajat. Kivesszük a wokból.

4. A lángot erős-közepesre mérsékeljük, a wokba tesszük a vajat, fokhagymát, gyömbért, chilit, a borsot, és 30 másodpercig kevergetve pirítjuk, amíg a fűszerek illatozni kezdenek; majd ráöntjük a mártást, és még 1 percig csendesen pároljuk, amíg a zöldség üveges lesz.

5. Visszatesszük a rákot a wokba, fedővel letakarjuk, és 4 percig pároljuk, amíg megpuhul, közben percenként megkeverjük. Rászórjuk az újhagymát, és rizzsel körítve azonnal tálaljuk. Tegyünk az asztalra kis tálkákban vizet, citromkarikákkal, hogy legyen miben leöblíteni a zsíros ujjakat.

Szingapúri borsos rák Szingapúri borsos rák Szingapúri borsos rák
Szingapúrban a rákhoz papírelőkét is adnak, mivel körülményes a fogyasztása.
Ez az étel nagyon laktató, legjobb, ha több fogásos menüsor részeként kínáljuk.
Szingapúri borsos rák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1055 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Szingapúri borsos rák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
bevásárlólista