Édes-savanyú hal hokkientésztával

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg kockára vágott fehér húsú halfilé
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 teáskanál friss, reszelt gyömbér
1 fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
1 szál ferdén vékonyra karikázott sárgarépa
½ db csíkokra vágott piros húsú paprika
½ db csíkokra vágott zöld húsú paprika
1 szál ferdén vékonyra karikázott szárzeller
6 dkg búzaliszt
4 és fél dkg rizsliszt
1 teáskanál porcukor
½ teáskanál őrölt fehérbors
2 szál ferdén vékonyra karikázott újhagyma
1 db felvert tojás
1 evőkanál víz
1 evőkanál földimogyoró-olaj
A mártáshoz:
dl ananászlé
1 evőkanál száraz sherry
2 teáskanál világos szójaszósz
dl rizsecet
2 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál kukoricaliszt
2 evőkanál zöldségleves
2 dl víz
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A tésztát hőálló tálba tesszük, leforrázzuk, és 1 percig ázni hagyjuk. Óvatosan szétválasztjuk a szálakat, majd lecsepegtetjük.

2. A mártáshoz az ecetet a kukoricaliszttel egy kis korsóban elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót a vízzel együtt, és az egészet jól összekeverjük.

3. Közepes lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. 30 másodpercig pirítjuk a fokhagymát és a gyömbért, majd hozzáadjuk a hagymát, sárgarépát, piros és a zöld paprikát, a zellert, és álladó keverés mellett 3-4 percig sütjük. Beleöntjük a mártást, a lángot erősre állítjuk, és 1-2 percig pároljuk, amíg a mártás besűrűsödik.

4. A kétféle lisztet, a cukrot és a fehér borsot egy közepes méretű tálban összekeverjük. A 3 cm-es kockákra vágott, kemény halat a vízzel felvert tojásba, majd a lisztes keverékbe mártjuk, a felesleget lerázzuk. Egy tiszta wokot egyharmadáig megtöltünk olajjal és felhevítjük. Kisütjük a halat három adagban, adagonként 3 perc alatt, amíg átsül és megpirul. Papírtörlőn lecsepegtetjük, és melegen tartjuk.

5. A wokba beleöntjük a mártást, majd a tésztát, és 3-4 percig közepes lángon, állandó forgatás mellett átmelegítjük az egészet. Óvatosan beletesszük a halat, ferdén felkarikázott újhagymát szórunk rá, és tálaljuk.

Édes-savanyú hal hokkientésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 889 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Édes-savanyú hal hokkientésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
recept beküldése