Édes-savanyú hal hokkientésztával



Elkészítés:
1. A tésztát hőálló tálba tesszük, leforrázzuk, és 1 percig ázni hagyjuk. Óvatosan szétválasztjuk a szálakat, majd lecsepegtetjük.
2. A mártáshoz az ecetet a kukoricaliszttel egy kis korsóban elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót a vízzel együtt, és az egészet jól összekeverjük.
3. Közepes lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. 30 másodpercig pirítjuk a fokhagymát és a gyömbért, majd hozzáadjuk a hagymát, sárgarépát, piros és a zöld paprikát, a zellert, és álladó keverés mellett 3-4 percig sütjük. Beleöntjük a mártást, a lángot erősre állítjuk, és 1-2 percig pároljuk, amíg a mártás besűrűsödik.
4. A kétféle lisztet, a cukrot és a fehér borsot egy közepes méretű tálban összekeverjük. A 3 cm-es kockákra vágott, kemény halat a vízzel felvert tojásba, majd a lisztes keverékbe mártjuk, a felesleget lerázzuk. Egy tiszta wokot egyharmadáig megtöltünk olajjal és felhevítjük. Kisütjük a halat három adagban, adagonként 3 perc alatt, amíg átsül és megpirul. Papírtörlőn lecsepegtetjük, és melegen tartjuk.
5. A wokba beleöntjük a mártást, majd a tésztát, és 3-4 percig közepes lángon, állandó forgatás mellett átmelegítjük az egészet. Óvatosan beletesszük a halat, ferdén felkarikázott újhagymát szórunk rá, és tálaljuk.