Korianderes-borsos kalmár üvegtésztával

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ csokor friss korianderzöld
30 dkg tisztított kalmár
20 dkg üvegtészta
1 teáskanál szemes, tört fekete bors
2 evőkanál víz
½ teáskanál víz
10 dkg friss, tisztított spárga
10 dkg zsenge, hüvelyes cukorborsó
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 nagyobb friss, apróra vágott piros chilipaprika
2 dkg friss korianderzöld
2 dkg friss koriandergyökér
1 evőkanál kecap manis
2 evőkanál halszósz
12 dkg durvára vágott, pirított földimogyoró
1 evőkanál földimogyoró-olaj
A tálaláshoz:
1 db negyedelt zöldcitrom

Elkészítés:

1. A tésztát hőálló tálba tesszük, leforrázzuk, és 3-4 percig ázni hagyjuk, amíg felpuhul. Leöntjük róla a vizet, hideg csapvízben leöblítjük, majd ismét lecsepegtetjük. 15 cm hosszú darabokra vágjuk.

2. A fokhagymát, chilit, koriandert és az előzőleg megpörkölt és összezúzott borsot fél teáskanál vízzel együtt robotgépbe tesszük, és durva pasztává keverjük, szükség esetén adunk még hozzá egy kis vizet.

3. Közepes-erős lángon felforrósítjuk a wokban a földimogyoró-olajat. Beletesszük a krémet, és 3 percig pirítjuk, amíg illatozni kezd, majd a wok szélére toljuk. Beletesszük a beirdalt kalmárt, és hirtelen pirítjuk, amíg összegöndörödik, közben hozzákeverjük a fűszerkrémet, hogy mindenütt egyenletesen érje (nem szabad a wokban 1 percnél tovább tartani), majd kivesszük.

4. A spárgát és a zsenge hüvelyes cukorborsót 2 evőkanál vízzel együtt a wokba tesszük, és állandó keverés közben 3 percig sütjük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Visszatesszük a kalmárt és a tésztát, és jól összekeverjük. Beleöntjük a halszószt, a kecap manist és a földimogyoró nagyobbik részét. Szétosztjuk a tányérokba, rászórjuk a maradék földimogyorót és koriandert, majd zöldcitrommal tálaljuk.

Korianderes-borsos kalmár üvegtésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1758 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Korianderes-borsos kalmár üvegtésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
van itthon