Édes-chilis garnéla

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Édes-chilis garnéla
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál barna cukor
100 dkg nyers, tisztított garnélarák
2 evőkanál földimogyoró-olaj
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 darabka friss, 3 cm-es gyömbér
1 és ¼ dl víz
1 teáskanál kukoricaliszt
1 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál kínai fekete ecet
2 evőkanál rizsbor
2 evőkanál paradicsommártás
5 szál darabolt újhagyma
A díszítéshez:
ízlés szerint finomra aprított újhagyma

Elkészítés:

1. A garnélát kibontjuk a páncéljából, tápcsatornáját eltávolítjuk, a farkát rajtahagyjuk.

2. A mártáshoz a chilis fokhagymamártást, a paradicsommártást, a rizsbort, az ecetet, a szójaszószt, a cukrot és a kukoricapépet (a kukoricalisztet a vízben elkeverve) egy kis korsóban összerázzuk.

3. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán, majd beletesszük a gyufaszálnyi csíkokra vágott gyömbért, a fokhagymát és az újhagymát, és 1 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a garnélát, 2 percig sütjük, amíg a színe rózsaszínű lesz és kezd összekunkorodni. Kivesszük a wokból.

4. Beleöntjük a mártást a wokba, és keverés közben 1-2 percig forraljuk, amíg kissé besűrűsödik. 1-2 percre visszatesszük a garnélát a wokba, amíg átmelegszik és megfő. Felaprított újhagymával díszítjük, és rizzsel vagy vékony tojásos tésztával tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Édes-chilis garnéla
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1660 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Édes-chilis garnéla
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
google+