Cézár-saláta

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Cézár-saláta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg vékonyra szeletelt parmezán sajt
20 dkg főtt füstölt tarja
3 szelet vastagra szeletelt fehérkenyér
4 db apróra vágott szardella
vagy
½ kiskanál Worcestershire szósz
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál citromlé
4 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük.

A fokhagymát négybe vágjuk (1. kép), és az olajban 10 percig pároljuk, időnként megkeverjük, majd a fokhagymát kidobjuk.

A kenyérszeletek héját levágjuk, a kenyérbelet olajjal megkenjük, és kockákra vágjuk (2. kép). Tepsire fektetve szép pirosra sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

2. A húst a zsírtól megszabadítjuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Teflonserpenyőben ropogósra sütjük (3. kép).

3. A salátát megmossuk, leszárítjuk, néhány nagyobb levéllel a salátástálat kibéleljük, a többi levelet apró darabokra tépjük. Zöldséghámozóval vagy éles kis késsel a sajtból szeleteket vágunk.

4. Az olívaolajat a citromlével, a tejföllel meg a Worcestershire-szósszal zárható üvegben alaposan összerázzuk. A kis levéldarabokra öntjük, és a sonkát, a szardellát meg a sajtot hozzáadjuk. A kibélelt tálba töltjük, és a pirított kenyérkockákkal megszórva kínáljuk.

Cézár-saláta Cézár-saláta Cézár-saláta Cézár-saláta
A klasszikus cézár salátát sokan amerikai ételnek tartják, pedig Caesar Cardini olasz szakács, étterem-tulajdonos alkotta 1924-ben, Mexikóban.
A cézár salátát világszerte kedvelik. Rosa Cardini alkotta meg első ízben, aki egy olasz bevándorló férfi, Cesare Cardini nővére volt. A Cardinik San Diegóban éltek, és az amerikai alkoholtilalom időszakában a mexikói határon, Tijuanában vendéglőt üzemeltettek. 1924-ben, a forró július 4-ei napon a vendéglő zsúfolásig megtelt vendégekkel, és bizony igen rövidnek bizonyult a felszolgálandó ételek alapanyagainak sora. Rosának tehát ki kellett találnia valamit azokból az alapanyagokból, amik a keze ügyébe kerültek. Egy új salátát helyezett a vendégei asztalára. A cézár saláta azóta is igen népszerű; gyorsan elkészül, előételként vagy akár főételként is fogyasztható.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Cézár-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 855 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
Cézár-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
pinterest