Waldorf-saláta

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Waldorf-saláta
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db piros alma
6 dkg dió
2 db zöldalma
vagy
2 szál szeletelt zeleri
vagy
1 fej reszelt zeller
3 evőkanál majonéz
2 evőkanál franciaöntet
1 evőkanál tejföl

Elkészítés:

1. Az almát négybe vágjuk, magházát kivágjuk. A húsát 2 cm vastagra szeleteljük.

2. A zelerivel vagy zellerrel és a felezett diószemekkel összekeverjük.

3. Egy másik tálban a majonézt, a francia öntettel meg a tejföllel simára keverjük, a salátára öntjük, és salátalevelekre halmozva azonnal tálaljuk.

Francia öntet

Kép nélkül
3 evőkanál olaj
2 evőkanál fehérborecet
1 kiskanál mustár
1 késhegynyi
ízlés szerint frissen őrölt bors

1. Az ecetet a sóval, a mustárral meg a borssal simára keverjük.

2. Az olajat vékony sugárban, kevergetve, beleöntjük.

Majonéz

Majonéz
2.5 dl olívaolaj
2-3 evőkanál fehérborecet
ízlés szerint őrölt fehérbors

1. A tojássárgát az ecettel és az ízesítőkkel simára keverjük.

2. Élénken keverve az olajat cseppenként, majd vékony sugárban beleöntjük, amíg a krém vajsűrűségű nem lesz.

Waldorf-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3363 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
Waldorf-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
twitter