Ázsiai zöldségek teriyaki-tofu öntettel

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ázsiai zöldségek teriyaki-tofu öntettel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg lecsepegtetett selyemtofu
44 dkg darabolt kígyóbab
2 és fél dl teriyakimártás
50 dkg choy sum
vagy
65 dkg bok choy
vagy
dl olaj
2 evőkanál friss, reszelt gyömbér
½ teáskanál őrölt chilipaprika
6 dkg barna cukor
1 fej karikára vágott vöröshagyma
1 evőkanál szezámolaj

Elkészítés:

1. A bébi-bordáskelt és a káposztát keresztirányban háromfelé vágjuk. A kígyóbabot 10 cm hosszú darabokra szeljük.

2. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. A hagymát 3-5 perc alatt ropogós barnára pirítjuk. Szedőkanállal kiemeljük, és törlőpapíron lecsepegtetjük.

3. Erős lángon újból felhevítjük a wokot, és beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat. Beletesszük a zöldségek felét, és keverés közben 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk, majd kivesszük. Ha vizet eresztettek, kimerjük a wokból a folyadékot.

4. A cukorból, chiliből, gyömbérből és teriyaki szószból összekevert mártást a wokba öntjük és felforraljuk, majd 1 percig csendesen főni hagyjuk. Hozzáadjuk a szezámolajat és a tofut, és még 2 percig pároljuk, közben egyszer megfordítjuk - ekkor a tofu szétesik. A zöldségeket a tányérokba szedjük, majd rámerjük az öntetet. A tetejét megszórjuk sült hagymával.

Ázsiai zöldségek teriyaki-tofu öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1789 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Ázsiai zöldségek teriyaki-tofu öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
lexikon