Kínai brokkoli gyömbérrel, zöldcitrommal és földimogyoróval
Elkészítési idő:
10 perc
Munkaidő: 8 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A tamarindot egy tálba tesszük, és a vízzel leforrázzuk. 5 percig ázni hagyjuk, majd leszűrjük, és a szilárd darabokat kidobjuk.
2. Erős lángon felforrósítunk egy teflonbevonatú wokot, beleöntjük a földimogyoró-olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a brokkolit, és kb. 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk.
3. Hozzáadjuk a chilit, a fokhagymát és a gyömbért, és még 1 percig pirítjuk, majd beletesszük a cukrot, a zöldcitrom levét, 1 evőkanálnyi tamarindos folyadékot, és 1 percig csendesen főni hagyjuk. Átrakjuk egy tálba, és rácsepegtetjük a szezámolajat. Megszórjuk kesudióval, és tálaljuk.