Kínai brokkoli gyömbérrel, zöldcitrommal és földimogyoróval

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál földimogyoró-olaj
1 evőkanál zöldcitromlé
3 evőkanál friss, finomra reszelt gyömbér
1 evőkanál darált földimogyoró
1 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál kristálycukor
1 db friss, apróra vágott piros chilipaprika
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
dl víz

Elkészítés:

1. A tamarindot egy tálba tesszük, és a vízzel leforrázzuk. 5 percig ázni hagyjuk, majd leszűrjük, és a szilárd darabokat kidobjuk.

2. Erős lángon felforrósítunk egy teflonbevonatú wokot, beleöntjük a földimogyoró-olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a brokkolit, és kb. 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk.

3. Hozzáadjuk a chilit, a fokhagymát és a gyömbért, és még 1 percig pirítjuk, majd beletesszük a cukrot, a zöldcitrom levét, 1 evőkanálnyi tamarindos folyadékot, és 1 percig csendesen főni hagyjuk. Átrakjuk egy tálba, és rácsepegtetjük a szezámolajat. Megszórjuk kesudióval, és tálaljuk.

Kínai brokkoli gyömbérrel, zöldcitrommal és földimogyoróval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1226 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Kínai brokkoli gyömbérrel, zöldcitrommal és földimogyoróval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
könyvek