Japán padlizsán

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Japán padlizsán
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 teáskanál misokrém
1 evőkanál mirin
8 db vastagra szeletelt padlizsán
1 és ¼ dl víz
2 szál ferdén vékonyra karikázott újhagyma
1 teáskanál kristálycukor
1 evőkanál japán szójaszósz
½ teáskanál dashipor
2 teáskanál friss, finomra reszelt gyömbér

Elkészítés:

1. A padlizsánt 2,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Adagonként beletesszük a padlizsánt, és keverés közben 3-5 perc alatt aranybarnára sütjük, majd az összes padlizsánt visszatesszük.

2. A wokba tesszük a gyömbért, és 1 percig pirítjuk. Ráöntjük a vízben feloldott dashit, a szójaszószt, a mirint, a cukrot, és 2 percig csendesen főni hagyjuk. Levesszük a lángról, és hozzákeverjük a vörös misokrémet.

3. A padlizsánt tálalótálra tesszük, és a tetejére szórjuk az újhagymát. Sült hallal, rizzsel és japán savanyúsággal tálaljuk.

Japán padlizsán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1790 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Japán padlizsán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
lexikon