Édes-savanyú tofu



Elkészítés:
1. Az ecetet, szójaszószt, cukrot, paradicsomlevet és a csirkehúslevest vagy a zöldségalaplét egy kis tálban összekeverjük.
2. A tofut vízszintesen félbevágjuk, majd összesen 16 háromszög alakú darabra vágjuk. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 2 evőkanálnyi olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. A tofut több részletben a wokba tesszük, és közepes lángon, állandó keverés mellett, adagonként mindkét oldalát 2 percig pirítjuk, amíg ropogós aranybarnára sül. Törlőpapíron lecsepegtetjük, és meleg helyre tesszük.
3. A wokot tisztára töröljük, majd erős lángon ismét felhevítjük. Beleöntjük a maradék olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a gyufaszálnyi csíkokra vágott sárgarépát, szójacsírát, gombát, ferdén felszeletelt újhagymát, ferdén félbevágott cukorborsót, és 1 percig kevergetve sütjük. Ráöntjük a mártást, és még 1 percig pároljuk. Beleöntjük a kukoricapépet (a kukoricalisztet 2 evőkanál vízben feloldva), és keverés közben besűrítjük a szószt. Szétosztjuk a tofut a tányérokon, és rákanalazunk egy kis szószt. Párolt rizst adunk mellé.
Zöldségalaplé

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.
2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.
Csirkehúsleves
1. A csirkecsontokat megmossuk, és egy nagy leveses lábosba vagy fazékba tesszük.
2. A vízzel felengedjük, csendesen főni hagyjuk. 30 percig főzzük, közben leszedjük a felszínén összegyűlt habot.
3. Beledobjuk a fokhagymát, az 1 cm-es gyömbérszeleteket és a újhagyma összezúzott fehér részét, és finoman gyöngyözve, félig lefedve 180 percen keresztül főzzük.
4. Finom lyukú szitán leszűrjük és megvárjuk, amíg kihűl. Éjszakára befedjük, és a hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, leszedjük róla a zsírt.