Serpenyős gomba vízigesztenyével

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Serpenyős gomba vízigesztenyével
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg friss, szeletelt csiperkegomba
25 dkg friss, szeletelt shiitake gomba
25 dkg friss, szeletelt osztrigagomba
23 dkg szeletelt konzerv vízigesztenye
2 evőkanál szezámolaj
8 dkg fenyőmag
2 gerezd Julienre vágott fokhagyma
10 dkg zsenge, hüvelyes cukorborsó
15 dkg tisztított szójacsíra
dl olaj

Elkészítés:

1. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 2 evőkanálnyi olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a gyufaszálnyi csíkokra vágott fokhagymát és a fenyőmandulát, majd állandó keverés mellett 1 percig pirítjuk, amíg a mandula világosbarnára pirul.

2. Hozzáadjuk a gombát, és erős lángon keverve 3 percig sütjük. Beledobjuk a cukorborsót, és még 3 percig sütjük, amíg a zöldségek éppen csak megpuhulnak, szükség esetén hozzáöntjük a maradék olajat.

3. Beletesszük a vízigesztenyét, a szójacsírát, az osztrigaszószt, a szezámolajat, és 30 másodpercig pároljuk. Rizst adunk mellé.

Serpenyős gomba vízigesztenyével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1031 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Serpenyős gomba vízigesztenyével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
vegetáriánus ételek