Serpenyős gomba vízigesztenyével
Elkészítési idő:
25 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 2 evőkanálnyi olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a gyufaszálnyi csíkokra vágott fokhagymát és a fenyőmandulát, majd állandó keverés mellett 1 percig pirítjuk, amíg a mandula világosbarnára pirul.
2. Hozzáadjuk a gombát, és erős lángon keverve 3 percig sütjük. Beledobjuk a cukorborsót, és még 3 percig sütjük, amíg a zöldségek éppen csak megpuhulnak, szükség esetén hozzáöntjük a maradék olajat.
3. Beletesszük a vízigesztenyét, a szójacsírát, az osztrigaszószt, a szezámolajat, és 30 másodpercig pároljuk. Rizst adunk mellé.