Narancsos szelet

Adag: 1 tortaforma (20 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg rétesliszt
1 és ⅓ dl tej
2 kiskanál sütőpor
3 db simára kevert tojás
17 dkg porcukor
13 dkg vaj
1 kiskanál vaníliaesszencia
vagy
2 csomag vaníliás cukor
A mázhoz:
2 kiskanál citromlé
vagy
2 kiskanál narancslé
14 dkg porcukor
2 kiskanál puha vaj
2 evőkanál reszelt citromhéj

Elkészítés:

1. Egy közepes nagyságú (20 x 30 cm-es) tepsit olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk, és az alját meg az oldalait sütőpapírral kibéleljük. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd tovább verve 2 tojást apránként belecsorgatunk, majd még egy simára kevert tojást és narancslekvárt dolgozunk a tésztába. A vaníliaeszenciával vagy a vaníliás cukorral ízesítjük.

2. A lisztet átszitáljuk, a sütőporral elkeverjük, majd a tejjel váltogatva evőkanállal a cukros-tojásos vajba dolgozzuk, jó habosra kikeverjük.

3. A tésztamasszát az előmelegített tepsibe töltjük, a tetejét elsimítjuk, 180 fokra bemelegített sütőben 25-30 percig sütjük. A végén elvégezzük a tőpróbát.

4. A sütőből kivéve a süteményt a tepsiben még 10 percig állni hagyjuk, majd rácsra vagy deszkára borítva a papírt lehúzzuk róla. A talpára állítva hűtjük ki.

5. A porcukrot a vajjal meg a forró vízzel simára verjük, majd gőz fölött addig kevergetjük, amíg sima, fényes lesz. A gőzfürdőből kivéve addig keverjük, amíg sima nem lesz, majd a tésztát ezzel bevonva tetszés szerint díszítjük.

Narancsos szelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1686 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus torták, ünnepi sütemények Klasszikus torták, ünnepi sütemények
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Az ünnepekhez a világon mindenütt hozzátartozik a torta vagy a szép sütemény. Ebben a könyvben mindenki megtalálja az ízlésének, tehetségének és az alkalomnak megfelelő süteményt, a dobostortától a márványkalácson át az... bővebben...
Narancsos szelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus torták, ünnepi sütemények Klasszikus torták, ünnepi sütemények
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Az ünnepekhez a világon mindenütt hozzátartozik a torta vagy a szép sütemény. Ebben a könyvben mindenki megtalálja az ízlésének, tehetségének és az alkalomnak megfelelő süteményt, a dobostortától a márványkalácson át az... bővebben...
twitter