Márványkalács

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Márványkalács
Adag: 1 tortaforma (20 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál kakaó
17 dkg porcukor
13 dkg vaj
pár csepp meggybefőttlé
vagy
pár csepp málnaszörp
1 és ⅓ dl tej
2 kiskanál sütőpor
25 dkg rétesliszt
2 db simára kevert tojás
2 csomag vaníliás cukor
vagy
1 kiskanál vaníliaesszencia

Elkészítés:

1. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd tovább verve a tojásokat apránként belecsorgatjuk. A vaníliaeszenciával vagy a vaníliás cukorral ízesítjük.

2. A lisztet átszitáljuk, a sütőporral elkeverjük, majd a tejjel váltogatva evőkanállal a cukros-tojásos vajba dolgozzuk, jó habosra kikeverjük.

3. A tésztát kettéosztjuk, és az egyik felét pár csepp meggybefőttlével vagy málnaszörppel színezzük, simára keverjük. 1 evőkanál kakaót két evőkanál tejjel elkeverünk, és a tészta másik felébe dolgozzuk. Egy 20 cm átmérőjű tortaformát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk, és a kétféle tésztamasszát váltogatva evőkanállal a formába szedjük, hosszú tűvel még kissé össze is keverjük.

4. A 180 °C-ra bemelegített sütőben 45 percig sütjük. Tűt a közepébe szúrva meggyőződünk róla, hogy átsült-e, majd a sütőből kivéve a formában 10 percig pihentetjük. A formából rácsra vagy deszkára borítjuk, utána a talpára állítjuk és kihűtjük. Megkenhetjük vajkrémmel, bevonhatjuk csokoládémázzal, vagy akár egyszerűen megszórhatjuk kakaóval meg átszitált porcukorral is.

Márványkalács
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2890 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus torták, ünnepi sütemények Klasszikus torták, ünnepi sütemények
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Az ünnepekhez a világon mindenütt hozzátartozik a torta vagy a szép sütemény. Ebben a könyvben mindenki megtalálja az ízlésének, tehetségének és az alkalomnak megfelelő süteményt, a dobostortától a márványkalácson át az... bővebben...
Márványkalács
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus torták, ünnepi sütemények Klasszikus torták, ünnepi sütemények
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Az ünnepekhez a világon mindenütt hozzátartozik a torta vagy a szép sütemény. Ebben a könyvben mindenki megtalálja az ízlésének, tehetségének és az alkalomnak megfelelő süteményt, a dobostortától a márványkalácson át az... bővebben...
twitter