Cukormázas fánkok

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Cukormázas fánkok
Eszközök: habverő, keverőtál, lábas
Adag: 1 tepsi (36 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag minifánk
1 adag minifánk
A mázhoz:
14 dkg porcukor
14 dkg porcukor
3 kiskanál forró víz
2 kiskanál puha vaj
3 kiskanál forró víz
2 kiskanál puha vaj

Elkészítés:

1. Ha a minifánkok elkészültek, a következő mázzal vonjuk be: a porcukrot a vajjal meg a forró vízzel simára verünk, majd gőz fölött addig kevergetjük, amíg sima, fényes lesz.

2. A gőzről levéve pár csepp meggybefőttlével vagy málnaszörppel színezzük, majd azonnal a kis fánkokra kenjük. Apró, tarka cukorgolyókat hintünk rá, hogy a máz ráragassza, és hagyjuk megdermedni.

Minifánkok

Kép nélkül
13 dkg vaj
17 dkg porcukor
2 db simára kevert tojás
25 dkg rétesliszt
2 kiskanál sütőpor
1.3 dl tej
2 csomag vaníliás cukor vagy
1 kiskanál vaníliaesszencia

1. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd tovább verve a tojásokat apránként belecsorgatjuk. A vaníliaeszenciával vagy a vaníliás cukorral ízesítjük.

2. A lisztet átszitáljuk, a sütőporral elkeverjük, majd a tejjel váltogatva evőkanállal a cukros-tojásos vajba dolgozzuk, jó habosra kikeverjük.

3. 36 kis papírformát a sütőlemezre állítunk, és mindegyikbe 1-1 csapott evőkanál tésztamasszát töltünk. 10-15 percig sütjük, illetve amíg a tészta aranybarna nem lesz. Utána a kis formákat rácsra vagy deszkalapra állítva hűtjük ki.

Cukormázas fánkok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3418 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus torták, ünnepi sütemények Klasszikus torták, ünnepi sütemények
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Az ünnepekhez a világon mindenütt hozzátartozik a torta vagy a szép sütemény. Ebben a könyvben mindenki megtalálja az ízlésének, tehetségének és az alkalomnak megfelelő süteményt, a dobostortától a márványkalácson át az... bővebben...
Cukormázas fánkok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus torták, ünnepi sütemények Klasszikus torták, ünnepi sütemények
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Az ünnepekhez a világon mindenütt hozzátartozik a torta vagy a szép sütemény. Ebben a könyvben mindenki megtalálja az ízlésének, tehetségének és az alkalomnak megfelelő süteményt, a dobostortától a márványkalácson át az... bővebben...
szótár