Cukormázas fánkok



Elkészítés:
1. Ha a minifánkok elkészültek, a következő mázzal vonjuk be: a porcukrot a vajjal meg a forró vízzel simára verünk, majd gőz fölött addig kevergetjük, amíg sima, fényes lesz.
2. A gőzről levéve pár csepp meggybefőttlével vagy málnaszörppel színezzük, majd azonnal a kis fánkokra kenjük. Apró, tarka cukorgolyókat hintünk rá, hogy a máz ráragassza, és hagyjuk megdermedni.
Minifánkok

1. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd tovább verve a tojásokat apránként belecsorgatjuk. A vaníliaeszenciával vagy a vaníliás cukorral ízesítjük.
2. A lisztet átszitáljuk, a sütőporral elkeverjük, majd a tejjel váltogatva evőkanállal a cukros-tojásos vajba dolgozzuk, jó habosra kikeverjük.
3. 36 kis papírformát a sütőlemezre állítunk, és mindegyikbe 1-1 csapott evőkanál tésztamasszát töltünk. 10-15 percig sütjük, illetve amíg a tészta aranybarna nem lesz. Utána a kis formákat rácsra vagy deszkalapra állítva hűtjük ki.