Vajtorta

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vajtorta
Adag: 1 tortaforma (20 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
17 dkg porcukor
13 dkg vaj
1 és ⅓ dl tej
2 kiskanál sütőpor
25 dkg rétesliszt
2 db simára kevert tojás
2 kiskanál vaníliaesszencia
vagy
2 csomag vaníliás cukor
A vajkrémhez:
1 kiskanál vaníliaesszencia
6 dkg vaj
6 dkg porcukor

Elkészítés:

1. Egy 20 cm átmérőjű, kerek tortaformát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk, és az aljára sütőpapírt fektetünk. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd tovább verve a tojásokat apránként belecsorgatjuk (1. kép). A vaníliaeszenciával vagy a vaníliás cukorral ízesítjük.

2. A lisztet átszitáljuk, a sütőporral elkeverjük, majd a tejjel váltogatva evőkanállal a cukros-tojásos vajba dolgozzuk (2. kép), jó habosra kikeverjük.

3. A tésztamasszát az előkészített formába töltjük, a tetejét elsimítjuk, és a meleg sütőbe téve kb. 45 percig sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt tűre vagy fogvájóra már nem tapad ragacsos massza (3. kép). A sütőből kivéve 10 percig a formában állni hagyjuk, majd rácsra vagy deszkára borítjuk, és a talpára állítjuk.

4. A vajkrémhez a vajat az átszitált porcukorral habosra kikeverjük, majd a vaníliát hozzáadva még 2 percig verjük (4. kép). A tortára simítjuk, és a szélére koszorú alakban durvára vágott mandulát, esetleg diót szórunk.

Vajtorta Vajtorta Vajtorta Vajtorta
A krémmel bevonva, fémdobozba zárva a hűtőszekrényben két napig eltartható. Krém nélkül a tészta - alufóliába csomagolva - a fagyasztóban egy hónapig is friss marad.
Vajtorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2204 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus torták, ünnepi sütemények Klasszikus torták, ünnepi sütemények
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Az ünnepekhez a világon mindenütt hozzátartozik a torta vagy a szép sütemény. Ebben a könyvben mindenki megtalálja az ízlésének, tehetségének és az alkalomnak megfelelő süteményt, a dobostortától a márványkalácson át az... bővebben...
Vajtorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus torták, ünnepi sütemények Klasszikus torták, ünnepi sütemények
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Az ünnepekhez a világon mindenütt hozzátartozik a torta vagy a szép sütemény. Ebben a könyvben mindenki megtalálja az ízlésének, tehetségének és az alkalomnak megfelelő süteményt, a dobostortától a márványkalácson át az... bővebben...
recepttár