Lekváros piskótatekercs

Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 dl tejszín
18 dkg rétesliszt
másfél kiskanál sütőpor
3 db tojás
2 evőkanál porcukor

Elkészítés:

1. Egy 25 x 30 cm-es tepsit olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk, sütőpapírral úgy béleljük ki, hogy a szélein kilógjon. A lisztet zsírpapírra háromszor átszitáljuk, a sütőporral elkeverjük. A tojásokat elektromos habverővel 5 percig verjük, hogy vastag, habos és világos legyen.

2. A cukrot apránként beleszórjuk, és tovább verjük, amíg teljesen fel nem oldódik, a massza világos és csillogó nem lesz. A lisztet evőkanállal gyorsan, de gyengéden beleforgatjuk.

3. A masszát az előkészített tepsibe simítjuk, elegyengetjük, és a forró sütőbe tolva 12 percig sütjük, amíg aranysárga, az ujjunkkal benyomva rugalmas nem lesz. Egy tiszta konyharuhára sütőpapírt fektetünk, cukorral megszórjuk, és a tésztát ráborítva 1 percig állni hagyjuk. Utána a ruha és a papír segítségével összetekerjük, és így hagyjuk kihűlni.

4. A tésztát óvatosan széthajtjuk, a belsejét először a lekvárral, majd a habbá vert tejszín kétharmadával megkenjük, és újra összetekerjük. A maradék tejszínt habzsákba töltjük, és kis halmokat nyomunk belőle a tetejére. Nyáron eperrel is díszíthetjük.

Lekváros piskótatekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1466 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus torták, ünnepi sütemények Klasszikus torták, ünnepi sütemények
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Az ünnepekhez a világon mindenütt hozzátartozik a torta vagy a szép sütemény. Ebben a könyvben mindenki megtalálja az ízlésének, tehetségének és az alkalomnak megfelelő süteményt, a dobostortától a márványkalácson át az... bővebben...
Lekváros piskótatekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus torták, ünnepi sütemények Klasszikus torták, ünnepi sütemények
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Az ünnepekhez a világon mindenütt hozzátartozik a torta vagy a szép sütemény. Ebben a könyvben mindenki megtalálja az ízlésének, tehetségének és az alkalomnak megfelelő süteményt, a dobostortától a márványkalácson át az... bővebben...
facebook