Sacher-torta

Adag: 1 tortaforma (20 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg keserű főzőcsokoládé
2 evőkanál baracklekvár
13 dkg vaj
11 dkg porcukor
4 db szétválasztott tojás
9 dkg rétesliszt
A csokoládémázhoz:
½ dl tejszín

Elkészítés:

1. Egy 20 cm átmérőjű, kerek tortaformát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk, az alját meg az oldalát sütőpapírral kibéleljük. A vajat a cukorral habosra keverjük, és a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk (1. kép).

2. A megolvasztott, majd kihűtött csokoládét beleöntve alaposan kikeverjük, a lisztet beleszitáljuk, a kemény habbá vert tojásfehérjéket evőkanállal beleforgatjuk (2. kép).

3. A tésztamasszát az előkészített formába töltjük, a tetejét elsimítjuk. A bemelegített sütőben 40 percig, sütjük, majd tűt vagy fogvájót a közepébe szúrva ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e. A sütőből kivett tésztát a formában 15 percig pihentetjük, majd rácsra vagy deszkára borítjuk, és a talpára állítjuk. A barackízt a tűzhelyen vagy a mikrohullámú sütőben megmelegítjük, és a torta tetejét megkenjük vele (3. kép).

4. A csokoládémázhoz az összetördelt csokoládét a tejszínben felolvasztjuk, és simára keverjük. Langyosra hűtve öntjük a tortára (4. kép), hogy szépen bevonja, de kb. 2 evőkanálnyit visszatartunk belőle. Ezt egy összesodort zsírpapírból készült kis tölcsérbe öntjük, és alkalomhoz illő feliratot formázunk vele a torta tetejére.

Sacher-torta Sacher-torta Sacher-torta Sacher-torta
Ha a bevonathoz kevesebb csokoládét és több tejszínt veszünk, remek töltelékkrémet kapunk.
Jól záródó dobozban egy hétig frissen eltartható.
Sacher-torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5138 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus torták, ünnepi sütemények Klasszikus torták, ünnepi sütemények
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Az ünnepekhez a világon mindenütt hozzátartozik a torta vagy a szép sütemény. Ebben a könyvben mindenki megtalálja az ízlésének, tehetségének és az alkalomnak megfelelő süteményt, a dobostortától a márványkalácson át az... bővebben...
Sacher-torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus torták, ünnepi sütemények Klasszikus torták, ünnepi sütemények
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Az ünnepekhez a világon mindenütt hozzátartozik a torta vagy a szép sütemény. Ebben a könyvben mindenki megtalálja az ízlésének, tehetségének és az alkalomnak megfelelő süteményt, a dobostortától a márványkalácson át az... bővebben...
könyvek