Kókusztorta

Adag: 1 tortaforma (17 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
22 dkg porcukor
13 dkg vaj
2 db simára kevert tojás
22 dkg rétesliszt
2 kiskanál sütőpor
2 és fél dl tej
1 kiskanál vaníliaesszencia
vagy
2 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez:
A narancskrémhez:
1 evőkanál reszelt narancshéj
2 kiskanál narancslé
13 dkg vaj
11 dkg porcukor
¾ dl víz

Elkészítés:

1. Egy 17 cm átmérőjű, kerek tortaformát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk, az aljára sütőpapírt fektetünk. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd tovább verve a tojásokat apránként beledolgozzuk. A vaníliával ízesítjük. A lisztet átszitáljuk, és a sütőporral meg a tejjel összekeverjük. Evőkanállal a cukros vajba forgatjuk (1. kép), amíg sima lesz, majd az előkészített formába töltjük. Előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza. A tésztát a sütőből kivéve a formában még, 10 percig állni hagyjuk, a szélét késsel meglazítva rácsra, illetve deszkára borítjuk, majd a talpára állítjuk.

2. A narancskrémhez a cukrot a vízzel elkeverve felforraljuk, és ha felolvadt, keverés nélkül 5 percig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön. Utána a tűzről levéve hagyjuk kihűlni. A vajat a narancslével és a narancshéjjal habosra keverjük, majd a hideg szirupot folyamatosan, gyorsan keverve belecsorgatjuk (2. kép). Habosra kidolgozzuk. A tésztát a krém háromnegyed részével körbe bevonjuk, és a torta oldalára kókuszreszeléket nyomkodunk. A maradék krémet csillagvégű habzsákba töltjük, és koszorú alakban „szalagot" nyomunk vele a torta tetejére.

Kókusztorta Kókusztorta
Ha a tortát nemcsak bevonni, de tölteni is akarjuk, akkor a narancskrémből másfélszeres mennyiséget készítsünk. A torta összeállításakor a kihűlt piskótát keresztben kettévágjuk, az alsó lapot krémmel megkenjük, majd a felső lapot ráfektetve a tortát a krémmel bevonjuk, szépen kidíszítjük.
A tortát hűtőszekrényben három napig, illetve a tésztát krém nélkül a fagyasztóban két hónapig is frissen eltarthatjuk.
Kókusztorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2100 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus torták, ünnepi sütemények Klasszikus torták, ünnepi sütemények
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Az ünnepekhez a világon mindenütt hozzátartozik a torta vagy a szép sütemény. Ebben a könyvben mindenki megtalálja az ízlésének, tehetségének és az alkalomnak megfelelő süteményt, a dobostortától a márványkalácson át az... bővebben...
Kókusztorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus torták, ünnepi sütemények Klasszikus torták, ünnepi sütemények
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Az ünnepekhez a világon mindenütt hozzátartozik a torta vagy a szép sütemény. Ebben a könyvben mindenki megtalálja az ízlésének, tehetségének és az alkalomnak megfelelő süteményt, a dobostortától a márványkalácson át az... bővebben...
recepttár