Ausztrál püspökkenyér

Adag: 1 tortaforma (20 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg apróra vágott mazsola
22 dkg egész mandula
6 dkg cukrozott, apróra vágott narancshéj
vagy
6 dkg cukrozott, apróra vágott cseresznye
25 dkg vaj
20 dkg barna cukor
4 db simára kevert tojás
1 db citrom reszelt héja
1 db narancs reszelt héja
25 dkg rétesliszt
½ kiskanál sütőpor
2 evőkanál konyak

Elkészítés:

1. Egy 20 cm átmérőjű, kerek tortaformát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk, és az alját meg az oldalát sütőpapírral kibéleljük. A vajat a cukorral habosra keverjük. A tojásokat apránként gondosan beledolgozzuk.

2. A lisztet a sütőporral és a darált mandulával elkeverjük, a szemes mandulából 9 dkg-ot apróra vágunk és a gyümölcsökkel együtt beleforgatjuk, majd evőkanállal a tojásos cukorba keverjük. Végül a konyakot is a masszába öntjük.

3. A tésztát az előkészített formába töltjük, a tetejét elsimítjuk, és a maradék mandulával kirakjuk.

4. A mérsékelten meleg sütőbe tesszük, és ezen a hőfokon 120-150 percig sütjük. A végén tűt vagy fogvájót szúrunk a közepébe; ha nem tapad rá ragacsos massza, a süteményünk átsült. A tésztát a formában hagyjuk kihűlni.

A legjobb dupla alufóliába burkolva a hűtőben tárolni.
A sütemény két hónapig is eltartható.
Ausztrál püspökkenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3218 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus torták, ünnepi sütemények Klasszikus torták, ünnepi sütemények
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Az ünnepekhez a világon mindenütt hozzátartozik a torta vagy a szép sütemény. Ebben a könyvben mindenki megtalálja az ízlésének, tehetségének és az alkalomnak megfelelő süteményt, a dobostortától a márványkalácson át az... bővebben...
Ausztrál püspökkenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus torták, ünnepi sütemények Klasszikus torták, ünnepi sütemények
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Az ünnepekhez a világon mindenütt hozzátartozik a torta vagy a szép sütemény. Ebben a könyvben mindenki megtalálja az ízlésének, tehetségének és az alkalomnak megfelelő süteményt, a dobostortától a márványkalácson át az... bővebben...
facebook