Diótorta kávékrémmel

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Diótorta kávékrémmel
Adag: 1 tortaforma (20 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg darált dió
3 db szétválasztott tojás
11 dkg porcukor
1 kiskanál sütőpor
½ kiskanál vaníliaesszencia
vagy
1 csomag vaníliás cukor
A kávékrémhez:
1 evőkanál kávélikőr
2 kiskanál instant kávé
4 dl tejszín
5 dkg porcukor
A krémvariációhoz:
2 evőkanál nutella
20 dkg eper

Elkészítés:

1. Egy 20 cm átmérőjű tortaformát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk, az aljára sütőpapírt fektetünk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd tovább keverve a cukrot apránként beleszórjuk. Addig verjük, amíg a massza fényes, hófehér, sűrű nem lesz, és a cukor teljesen fel nem oldódik (1. kép).

2. Ezután a tojások sárgáját meg a vaníliaeszenciát vagy vaníliás cukrot is hozzáadjuk, és még 1 percig keverjük. A lisztet átszitáljuk, a sütőporral meg a dióval elvegyítve evőkanalanként a tésztamasszába forgatjuk (2. kép).

3. Az előkészített formába töltjük, és előmelegített sütőben 20-25 percig, sütjük. Egy tűt vagy fogvájót beleszúrva ellenőrizzük, hogy a tészta átsült-e, majd a sütőből kivéve (3. kép) a formában még 5 percig pihentetjük. Utána rácsra vagy deszkára borítjuk, és a talpára állítva hagyjuk kihűlni.

4. A kávékrémhez valamennyi hozzávalót egy nagy tálban elektromos habverővel addig verjük, amíg könnyű, habos nem lesz. A tésztát éles, hosszú késsel két lapba vágjuk, majd az alsó felét a krém egyharmadával megkenjük (4. kép). A másik lapot ráfektetjük, és a torta tetejét a maradék krémmel bevonjuk.

Krémrvariáció: A felvert tejszínhab egyharmadába 20 dkg, apróra vágott epret keverünk, ezzel kenjük meg az alsó lapot. A többi habbal a torta tetejét és oldalát bevonjuk, végül néhány szem eperrel díszítjük.

Diótorta kávékrémmel Diótorta kávékrémmel Diótorta kávékrémmel Diótorta kávékrémmel
Ha a torta nincs megtöltve, a fagyasztóban egy hónapig eltartható.
Diótorta kávékrémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3319 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus torták, ünnepi sütemények Klasszikus torták, ünnepi sütemények
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Az ünnepekhez a világon mindenütt hozzátartozik a torta vagy a szép sütemény. Ebben a könyvben mindenki megtalálja az ízlésének, tehetségének és az alkalomnak megfelelő süteményt, a dobostortától a márványkalácson át az... bővebben...
Diótorta kávékrémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus torták, ünnepi sütemények Klasszikus torták, ünnepi sütemények
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Az ünnepekhez a világon mindenütt hozzátartozik a torta vagy a szép sütemény. Ebben a könyvben mindenki megtalálja az ízlésének, tehetségének és az alkalomnak megfelelő süteményt, a dobostortától a márványkalácson át az... bővebben...
pinterest