Köményes sütemény

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Köményes sütemény
Adag: 1 tortaforma (17 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 kiskanál szemes köménymag
13 dkg vaj
2 evőkanál tej
11 dkg porcukor
3 db simára kevert tojás
26 dkg rétesliszt
2 kiskanál sütőpor

Elkészítés:

1. Egy 17 cm átmérőjű, kerek sütőformát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk, az aljára sütőpapírt fektetünk. A vajat a cukorral habosra kikeverjük, majd a tojásokat apránként beledolgozzuk, s jól összekeverjük.

2. A lisztet a sütőporral meg a köménnyel elkeverjük, és a tejjel váltogatva evőkanalanként óvatosan a tésztamasszába forgatjuk.

3. Az előkészített formába töltjük, a tetejét elsimítjuk, és az előmelegített sütőbe tesszük, 50 percig, illetve addig sütjük, amíg a beleszúrt tűre vagy fogvájóra már nem tapad ragacsos massza. A sütőből kivéve még 20 percig a formában hagyjuk, majd a szélét meglazítva rácsra vagy deszkára borítjuk, utána a talpára állítjuk. Porcukorral megszórva, felszeletelve tálaljuk.

Jól záródó dobozban egy hétig, a fagyasztóban három hónapig is friss marad.
Köményes sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1132 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus torták, ünnepi sütemények Klasszikus torták, ünnepi sütemények
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Az ünnepekhez a világon mindenütt hozzátartozik a torta vagy a szép sütemény. Ebben a könyvben mindenki megtalálja az ízlésének, tehetségének és az alkalomnak megfelelő süteményt, a dobostortától a márványkalácson át az... bővebben...
Köményes sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus torták, ünnepi sütemények Klasszikus torták, ünnepi sütemények
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Az ünnepekhez a világon mindenütt hozzátartozik a torta vagy a szép sütemény. Ebben a könyvben mindenki megtalálja az ízlésének, tehetségének és az alkalomnak megfelelő süteményt, a dobostortától a márványkalácson át az... bővebben...
lexikon