Hamis mézes

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hamis mézes
Adag: 1 sütőforma
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg barna cukor
½ dl méz
5 dkg darált dió
2 evőkanál barna cukor
25 dkg rétesliszt
2 kiskanál sütőpor
1 kiskanál őrölt fahéj
1 kiskanál gyömbérpor
½ kiskanál őrölt kardamomi
½ kiskanál őrölt szegfűszeg
19 dkg vaj
½ dl víz
3 db simára kevert tojás
½ dl tejszín

Elkészítés:

1. Egy mély, 20 cm hosszú püspökkenyér-formát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk, az alját meg az oldalát sütőpapírral kibéleljük. A lisztet a sütőporral és a fűszerekkel összekeverjük, s a közepére mélyedést nyomunk. A vajat a cukorral, a mézzel meg a vízzel egy edényben kevergetve lassan felmelegítjük, amíg a vaj el nem olvad, majd simára keverjük, és a tűzről levéve hagyjuk kihűlni.

2. A vajas keveréket a liszt üregébe töltjük, és fakanállal apránként az egészet összeállítjuk. A tojásokat meg a tejszínt is hozzáadjuk, és simára dolgozzuk.

3. A tésztát az előkészített formába töltjük, a tetejét elsimítjuk, és a második adag cukrot a fűszerkeverékkel meg a dióval együtt a tetejére szórjuk.

4. Kb. 45 percig sütjük, de ajánlatos a végén tűpróbát végezni. A sütőből kivéve a formában még 15 percig állni hagyjuk, csak utána borítjuk rácsra vagy deszkára, és húzzuk le róla a papírt.

Zárt dobozban 3 napig frissen eltartható.
Hamis mézes
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1953 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus torták, ünnepi sütemények Klasszikus torták, ünnepi sütemények
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Az ünnepekhez a világon mindenütt hozzátartozik a torta vagy a szép sütemény. Ebben a könyvben mindenki megtalálja az ízlésének, tehetségének és az alkalomnak megfelelő süteményt, a dobostortától a márványkalácson át az... bővebben...
Hamis mézes
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus torták, ünnepi sütemények Klasszikus torták, ünnepi sütemények
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Az ünnepekhez a világon mindenütt hozzátartozik a torta vagy a szép sütemény. Ebben a könyvben mindenki megtalálja az ízlésének, tehetségének és az alkalomnak megfelelő süteményt, a dobostortától a márványkalácson át az... bővebben...
szólj hozzá, értékelj