Genovai mokkatorta

Adag: 1 tortaforma (23 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db tojás
13 dkg rétesliszt
6 dkg langyos, olvasztott vaj
A csokoládékrémhez:
3 dkg vaj
A díszítéshez:
13 dkg pirított mandula
ízlés szerint drazsé
ízlés szerint csokoládé
A mokkakrémhez:
2 evőkanál instant kávé
25 dkg puha vaj
1 evőkanál forró víz
10 dkg porcukor
½ dl víz

Elkészítés:

1. Egy 23 cm átmérőjű, kerek tortaformát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk. A forma aljára sütőpapírt fektetünk. A lisztet átszitáljuk. A tojásokat a cukorral elektromos habverővel 6 percig verjük, hogy világos, sűrű legyen, és a duplájára nőjön, majd kétfelé osztjuk. A liszt felét evőkanállal apránként az egyik adag tojásos cukorba forgatjuk, és az előkészített forma aljára simítjuk. Az olvasztott vajat a liszt második felébe keverjük, majd evőkanállal a vajas cukor másik felébe forgatjuk. A formában lévő tésztamassza tetejére simítjuk, és a formát az előmelegített sütőben 35 percig sütjük. Akkor jó, ha a tetejét ujjunkkal megnyomva a sütemény rugalmas. A tortát még 2 percig a formában állni hagyjuk, majd rácsra vagy deszkára borítjuk, és a papírt lehúzva róla (1. kép), kihűtjük.

2. A mokkakrémhez a cukrot a vízzel kevergetve felfőzzük, kevergetés nélkül kis lángon még 5 percig lassan forraljuk, majd hagyjuk kihűlni. A tojássárgákat elektromos habverővel 2 percig keverjük, majd tovább verve a szirupot apránként belecsorgatjuk. Addig keverjük, amíg a krém teljesen ki nem hűl. Utána a vajat kis adagokban belekeverjük (2. kép), és jól kidolgozzuk, hogy a krém teljesen sima, habos legyen. Végül az evőkanálnyi forró vízben feloldott neszkávé is a krémbe kerül.

3. A csokoládékrémhez a keserű főzőcsokoládét a vajjal gőzön vagy mikrohullámú sütőben felolvasztjuk, simára keverjük.

4. A tésztát két lapba vágjuk, a vágott felüket a csokoládékrémmel megkenjük. A mokkakrém negyedét az alsó - csokoládékrémmel megkent - lapra simítjuk, és a másik tésztalapot a csokoládés felével ráborítjuk. Az így összeállított tortát a mokkakrém kétharmadával bevonjuk, a tetejét hideg vízbe mártott késsel kicifrázzuk. A hámozott, felszeletelt, pirított mandulát a torta oldalára tapasztjuk. A maradék krémet csillag végű habzsákba töltjük, és szép „pamacsokat" nyomunk vele körös-körül a torta tetejére. Mindegyikre mokkaízű drazsét ültetünk, és a közöket kis csokoládérudacskákkal díszítjük.

Genovai mokkatorta Genovai mokkatorta
Zárt dobozban két napig frissen eltartható.
Genovai mokkatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 6873 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus torták, ünnepi sütemények Klasszikus torták, ünnepi sütemények
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Az ünnepekhez a világon mindenütt hozzátartozik a torta vagy a szép sütemény. Ebben a könyvben mindenki megtalálja az ízlésének, tehetségének és az alkalomnak megfelelő süteményt, a dobostortától a márványkalácson át az... bővebben...
Genovai mokkatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus torták, ünnepi sütemények Klasszikus torták, ünnepi sütemények
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Az ünnepekhez a világon mindenütt hozzátartozik a torta vagy a szép sütemény. Ebben a könyvben mindenki megtalálja az ízlésének, tehetségének és az alkalomnak megfelelő süteményt, a dobostortától a márványkalácson át az... bővebben...
szólj hozzá, értékelj