Párolt zöldségek kesudióval

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Párolt zöldségek kesudióval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 dkg pirított kesudió
10 dkg tisztított szójacsíra
20 dkg osztrigagomba
20 dkg szeletelt bambuszrügy
15 dkg ferdén félbevágott bébikukorica
30 dkg csíkokra vágott choy sum
1 evőkanál víz
2 evőkanál osztrigaszósz
2 teáskanál kukoricaliszt
2 teáskanál friss, reszelt gyömbér
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál földimogyoró-olaj
2 teáskanál szezámolaj
vagy

Elkészítés:

1. Közepes lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a fokhagymát és a gyömbért, majd keverés közben 1 percig pirítjuk. A lángot erősre állítjuk, beledobjuk a 10 cm hosszú csíkokra vágott káposztát és a ferdén félbevágott bébikukoricát, és még 1 percig pirítjuk.

2. Felöntjük a csirkehúslevessel vagy zöldségalaplé, és 4 percig főni hagyjuk, amíg a káposzta szárai éppen csak megpuhulnak. Hozzáadjuk a bambuszrügyet, a félbevágott gombát, és 1 percig pároljuk.

3. A kukoricalisztet egy kis tálban 1 evőkanál vízzel sima péppé keverjük. Hozzákeverjük a zöldségekhez az osztrigaszósszal együtt. 1-2 percig főni hagyjuk, amíg a szósz kissé besűrűsödik. Keverés közben beletesszük a szezámolajat és a szójacsírát, és rizságyra halmozva, azonnal tálaljuk, a tetejére sótlan, pörkölt kesudiót szórunk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Csirkehúsleves

Kép nélkül
150 dkg csirkecsont
3.5 dl víz
3 gerezd szeletelt fokhagyma
2 szelet friss gyömbér
4 szál újhagyma

1. A csirkecsontokat megmossuk, és egy nagy leveses lábosba vagy fazékba tesszük.

2. A vízzel felengedjük, csendesen főni hagyjuk. 30 percig főzzük, közben leszedjük a felszínén összegyűlt habot.

3. Beledobjuk a fokhagymát, az 1 cm-es gyömbérszeleteket és a újhagyma összezúzott fehér részét, és finoman gyöngyözve, félig lefedve 180 percen keresztül főzzük.

4. Finom lyukú szitán leszűrjük és megvárjuk, amíg kihűl. Éjszakára befedjük, és a hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, leszedjük róla a zsírt.

Párolt zöldségek kesudióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 957 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Párolt zöldségek kesudióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
most van szezonja