Barack napon érlelve

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Barack napon érlelve
Eszközök: kés
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
200 dkg sárgabarack
vagy
200 dkg őszibarack
½ dl rum
vagy
½ dl konyak
1 késhegynyi citromsav
1 késhegynyi benzoesavas nátrium

Elkészítés:

1. A hibátlan, nem túl érett gyümölcsöt lehéjazzuk és kimagozzuk.

2. A citromsavat 1-2 evőkanálnyi forralt és lehűtött vízben feloldjuk, és egyenletesen a gyümölcsre csepegtetjük. Egy 2-2,5 literes üvegbe rétegezzük a gyümölcsöt a cukorral úgy, hogy a tetejére cukor kerüljön.

3. A rumban vagy konyakban feloldjuk a tartósítót, és a tetejére öntözzük. Lezárjuk az üveget, napra állítjuk, és addig érleljük, amíg a cukor teljesen elolvad rajta. Ezután a végleges helyére állítjuk. A teteje megbarnul, de az ízét ez nem befolyásolja.

Könnyen meghámozható a paradicsom vagy a barack, ha néhány pillanatra forrásban lévő, majd hideg vízbe rakjuk. Ekkor késsel megvágva, szinte "leugrik" a héja. A bemártáshoz tűzzük őket villahegyre.
Barack napon érlelve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2047 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Télire finomat
Télire finomat
(Kossuth Kiadó, 1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a sok finomságból télire is megőrizni valamennyit. A két és félszáz receptet tartalmazó könyvecske különféle befőttek,... bővebben...
Barack napon érlelve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Télire finomat
Télire finomat
(Kossuth Kiadó, 1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a sok finomságból télire is megőrizni valamennyit. A két és félszáz receptet tartalmazó könyvecske különféle befőttek,... bővebben...
könyvek