Barack napon érlelve
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 60 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 1 adag
vagy
vagy
Elkészítés:
1. A hibátlan, nem túl érett gyümölcsöt lehéjazzuk és kimagozzuk.
2. A citromsavat 1-2 evőkanálnyi forralt és lehűtött vízben feloldjuk, és egyenletesen a gyümölcsre csepegtetjük. Egy 2-2,5 literes üvegbe rétegezzük a gyümölcsöt a cukorral úgy, hogy a tetejére cukor kerüljön.
3. A rumban vagy konyakban feloldjuk a tartósítót, és a tetejére öntözzük. Lezárjuk az üveget, napra állítjuk, és addig érleljük, amíg a cukor teljesen elolvad rajta. Ezután a végleges helyére állítjuk. A teteje megbarnul, de az ízét ez nem befolyásolja.
Könnyen meghámozható a paradicsom vagy a barack, ha néhány pillanatra forrásban lévő, majd hideg vízbe rakjuk. Ekkor késsel megvágva, szinte "leugrik" a héja. A bemártáshoz tűzzük őket villahegyre.