Tofu feketebabmártásban

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tofu feketebabmártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál darabolt, főtt fekete szójabab
30 dkg darabolt kínai bébibordáskel
45 dkg kemény tofu
½ teáskanál
4 szál ferdén vékonyra szeletelt újhagyma
2 teáskanál friss, finomra vágott gyömbér
2 gerezd finomra aprított fokhagyma
1 evőkanál szójaszósz
2 teáskanál rizsbor
2 teáskanál kukoricaliszt
1 db darabolt piros húsú paprika
1 teáskanál szezámolaj
2 evőkanál földimogyoró-olaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A zöldséglevest, a kukoricaliszttel, kínai rizsborral, szezámolajjal, szójaszósszal, a sóval és frissen őrölt fekete borssal egy kis tálban összekeverjük.

2. Közepes lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük a földimogyoró-olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a felkockázott tofut, és állandó keverés mellett, két részletben, adagonként 3 perc alatt kissé megpirítjuk. Szedőkanállal kiemeljük, és összegyűrt törlőpapíron lecsepegtetjük róla az olajat. A wok aljára esetleg leragadt, vagy az olajban lebegő tofudarabkákat kidobjuk.

3. A wokba tesszük a fokhagymát és a gyömbért, és 30 másodpercig pirítjuk. Beledobjuk a feketebabot és az újhagymát, és 30 másodpercig pirítjuk, közben folyamatosan keverjük. Hozzáadjuk a paprikát, és folytatva a keverést 1 percig sütjük, majd a bordáskelt, és még 2 percig sütjük. Visszatesszük a tofut a wokba, és óvatosan összekeverjük a zöldségekkel. Ráöntjük a mártást, és 2-3 percig óvatosan kevergetjük, amíg a szósz kissé besűrűsödik. Párolt rizzsel körítve azonnal tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
150 dkg darabolt vegyes zöldség
5 szem durvára tört szegfűbors
1 kiskanál sáfrányos szeklice
5 dkg
20 dkg kelkáposzta
1 nagyobb vöröshagyma
1 dl olaj
1 kiskanál szerecsendió virág
1 darabka darabolt gyömbérgyökér
1 evőkanál egész bors
1 ágacska lestyán levél vagy
1 ágacska zellerlevél
ízlés szerint kristálycukor

A kelkáposzta és a vöröshagyma kivételével az olajon megpirítjuk a zöldségeket. Adhatunk hozzá kanálka cukrot is, mely kiemeli a pirított zöldségek ízét. Amikor a zöldségek megpirultak felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, kelkáposztát és a fűszereket. Sózzuk és lassan másfél-két órát főzzük. Ha kész leszűrjük és hűtőben tároljuk. Levesek, mártások, főzelékek készítésekor alapléként használjuk.

Tofu feketebabmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1286 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Tofu feketebabmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
tippek, fortélyok