Noris omlett serpenyős zöldségekkel



Elkészítés:
1. Kissé felverjük a tojásokat. A 10 cm széles és 20 cm hosszú norilapot szorosan felgöngyöljük, és ollóval nagyon vékony csíkokra vágjuk. Beletesszük a tojásba, és ízlés szerint sózzuk, és fekete törött borssal ízesítjük.
2. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 2 teáskanálnyi olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Belecsurgatunk 1 dl tojásos keveréket és körbeforgatjuk a wokot, hogy az omlett az alján szétterüljön. 2 percig sütjük, amíg megszilárdul, ezután megfordítjuk, és a másik oldalát is 1 percig sütjük. Kiemeljük a wokból, és meleg helyre tesszük. Elkészítjük az omletteket a maradék keverékből is, minden újabb sütés előtt adunk hozzá 2 teáskanálnyi olajat, amíg végül 4 omlettet kapunk.
3. Felhevítjük a maradék olajat a wokban, beletesszük a fokhagymát és a gyömbért, majd 1 percig pirítjuk. Két részletben hozzáadjuk a hasábokra vágott sárgarépát, a hosszában félbevágott és ferdén felszeletelt cukkinit, a gombákat - pl.:barna csiperke, enoki- és osztrigagomba - (a nagyobbakat felszeletelve) és kevergetés közben, adagonként 3 percig pirítjuk, amíg a zöldség megpuhul. Visszatesszük az összes zöldséget a wokba. Hozzáadjuk a szójaszószt, a mirint, a sárga misokrémet, és 1 percig csendesen pároljuk. A zöldséget egyenlően elosztjuk az omlettekben, felgöngyöljük, és rizzsel körítve, azonnal tálaljuk.