Noris omlett serpenyős zöldségekkel

| Omlett tengeri algával receptek
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Noris omlett serpenyős zöldségekkel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db csíkokra vágott nori-lap
8 db tojás
1 szál hasábokra vágott sárgarépa
2 db hosszában félbevágott, ferdén vékonyra szeletelt cukkini
20 dkg szeletelt vegyes gomba
dl olaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
3 teáskanál friss, finomra reszelt gyömbér
1 evőkanál japán szójaszósz
1 evőkanál mirin
2 teáskanál misokrém
ízlés szerint törött fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint rizs

Elkészítés:

1. Kissé felverjük a tojásokat. A 10 cm széles és 20 cm hosszú norilapot szorosan felgöngyöljük, és ollóval nagyon vékony csíkokra vágjuk. Beletesszük a tojásba, és ízlés szerint sózzuk, és fekete törött borssal ízesítjük.

2. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 2 teáskanálnyi olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Belecsurgatunk 1 dl tojásos keveréket és körbeforgatjuk a wokot, hogy az omlett az alján szétterüljön. 2 percig sütjük, amíg megszilárdul, ezután megfordítjuk, és a másik oldalát is 1 percig sütjük. Kiemeljük a wokból, és meleg helyre tesszük. Elkészítjük az omletteket a maradék keverékből is, minden újabb sütés előtt adunk hozzá 2 teáskanálnyi olajat, amíg végül 4 omlettet kapunk.

3. Felhevítjük a maradék olajat a wokban, beletesszük a fokhagymát és a gyömbért, majd 1 percig pirítjuk. Két részletben hozzáadjuk a hasábokra vágott sárgarépát, a hosszában félbevágott és ferdén felszeletelt cukkinit, a gombákat - pl.:barna csiperke, enoki- és osztrigagomba - (a nagyobbakat felszeletelve) és kevergetés közben, adagonként 3 percig pirítjuk, amíg a zöldség megpuhul. Visszatesszük az összes zöldséget a wokba. Hozzáadjuk a szójaszószt, a mirint, a sárga misokrémet, és 1 percig csendesen pároljuk. A zöldséget egyenlően elosztjuk az omlettekben, felgöngyöljük, és rizzsel körítve, azonnal tálaljuk.

Noris omlett serpenyős zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1449 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Noris omlett serpenyős zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
szótár