Mézes tekercs

Adag: 1 tepsi (23 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db tojás
18 dkg rétesliszt
másfél kiskanál sütőpor
14 dkg barna cukor
A mézes krémhez:
2 evőkanál méz
13 dkg vaj

Elkészítés:

1. Egy 30 x 25 cm-es tepsit olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk. Utána sütőpapírral úgy béleljük ki, hogy az a tepsi oldalát is betakarja. A lisztet a sütőporral és a fűszerkeverékkel elkeverjük, majd tiszta papírlapra szitáljuk. A tojásokat elektromos habverővel 5 percig verjük, amíg sűrű, habos nem lesz, akkor a cukrot fokozatosan beleverjük, hogy a massza világos, fényes legyen (1. kép). A lisztes keveréket evőkanalanként beleforgatjuk.

2. A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk, a tetejét elegyengetjük, és a forró sütőben 12 percig sütjük. Akkor jó, ha a színe aranybarna, és ujjunkkal megnyomva rugalmas (2. kép). Egy tiszta konyharuhát kiterítünk, zsírpapírt fektetünk rá, azt kókuszreszelékkel megszórjuk, majd a tésztát ráborítjuk, és egy percig hagyjuk így állni.

3. A konyharuha és a papír segítségével a tésztát a hosszabbik oldal mentén felgöngyöljük (3. kép), és összetekerve hagyjuk kihűlni. Utána a süteményt széthajtjuk, a papírtól megszabadítjuk. A belső felét a krémmel megkenjük, és újra összetekerjük; a két végét egyenesre vágjuk.

4. A mézes krémhez a vajat a cukorral meg a mézzel habosra keverjük, majd a habverőt kivesszük belőle. A krém tetejére hideg vizet öntünk (4. kép), az edényt megforgatva a vizet körüllocsoljuk, majd leöntjük róla. Utána a krémet a habverővel újabb 2 percig verjük. Ezt még hatszor megismételjük, hogy a krém hófehérré, könnyűvé váljon, és a cukor teljesen feloldódjon.

Mézes tekercs Mézes tekercs Mézes tekercs Mézes tekercs
Mézes tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4627 alkalommal tekintették meg
Évics
2016.01.30 Évics
Elkészítettem, de a piskóta így (rétesliszttel és zsiradék nélkül) meglehetősen száraz lett :( És törékeny. Ízre finom, de lehetetlen feltekerni, mert törik. Legközelebb olajos piskótával fogom megcsinálni, sima liszttel vagy étkezési keményítővel keverve. Kár hogy nem gondoltam rá az elején. Így utólag a képen is olajos piskóta látható. Kár érte, mert jó lett volna ha fel tudom tekerni. Így most itt egy nagy, töredezett tészta... :(
szerkesztoseg
2016.02.25 szerkesztoseg
Köszönjük, hogy megosztottad a tapasztalatodat. Fontos észrevétel, hogy olajos piskóta kell hozzá.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus torták, ünnepi sütemények Klasszikus torták, ünnepi sütemények
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Az ünnepekhez a világon mindenütt hozzátartozik a torta vagy a szép sütemény. Ebben a könyvben mindenki megtalálja az ízlésének, tehetségének és az alkalomnak megfelelő süteményt, a dobostortától a márványkalácson át az... bővebben...
Mézes tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus torták, ünnepi sütemények Klasszikus torták, ünnepi sütemények
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Az ünnepekhez a világon mindenütt hozzátartozik a torta vagy a szép sütemény. Ebben a könyvben mindenki megtalálja az ízlésének, tehetségének és az alkalomnak megfelelő süteményt, a dobostortától a márványkalácson át az... bővebben...
twitter