Madeira-szelet



Elkészítés:
1. Egy püspökkenyérformát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk, az alját meg az oldalait sütőpapírral kibéleljük. A vajat és a cukrot elektromos habverővel krémesre verjük, a tojásokat apránként beledolgozzuk, és a reszelt citrom- vagy narancshéjjal ízesítjük. Utána evőkanállal beleforgatjuk a darált mandulát és az átszitált, sütőporral összekevert lisztet is.
2. A tésztát az előkészített formába simítjuk. A meleg sütőben kb. 55 percig sütjük. Ajánlatos a végén ún. tűpróbát végezni.
3. A tésztát a sütőből kivéve a formában még 10 percig állni hagyjuk, majd a széleit késsel meglazítva rácsra vagy deszkára borítjuk, végül a talpára állítjuk. Még forrón megszórjuk porckorral. Ha kihűlt, ujjnyi szeletekre vágva rakjuk tálra.