Cseresznyés kuglóf

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Cseresznyés kuglóf
Adag: 1 sütőforma (20 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 dl kimagozott cseresznyebefőtt
vagy
2 dl cukrozott cseresznye
1 dl tej
1 csomag sütőpor
22 dkg rétesliszt
2 db simára kevert tojás
9 dkg vaj
2 csomag vaníliás cukor
vagy
1 evőkanál vaníliaesszencia
A mázhoz:
2 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 evőkanál málnaszörp
vagy
1 evőkanál meggyszörp

Elkészítés:

1. Egy 20 cm átmérőjű kuglófformát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk, majd kilisztezzük. A cukrozott gyümölcsöt (vagy kimagozott befőttet) papírtörölközővel leitatjuk (1. kép). A vajat a cukorral habosra kikeverjük, a tojást apránként beledolgozzuk, majd a vaníliát is hozzáadjuk.

2. A lisztből egy keveset a gyümölcshöz keverünk, a többit a sütőporral elkeverve a tésztához adjuk (2. kép). Végül a lisztes gyümölcsöt is beledolgozzuk.

3. A kikent formába töltjük, és meleg sütőben kb. 35 percig sütjük. Ajánlatos a végén a közepébe tűt szúrni, hogy lássuk: a kuglóf teljesen átsült-e (3. kép). A sütőből kivéve még 10 percig a formában pihentetjük, ezután rácsra vagy deszkára borítjuk, majd a talpára állítjuk.

4. A mázhoz a porcukrot a vajjal meg a meggylével vagy málnaszörppel kikeverjük (4. kép), és az edényt gőz fölött kevergetve addig melegítjük, amíg, a vaj el nem olvad. Evőkanállal a kuglóf gerincére locsoljuk, hogy az oldalán szépen lecsorogjon.

Cseresznyés kuglóf Cseresznyés kuglóf Cseresznyés kuglóf Cseresznyés kuglóf
Mielőtt a máz megkeményedne, a tetejére kókuszreszeléket hinthetünk, ami szépen rátapad, s díszíti a süteményt.
Jól záródó dobozba téve a hűtőszekrényben két napig is frissen eláll. Máz nélkül a mélyhűtőben akár egy hónapig is eltartható.
Cseresznyés kuglóf
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3287 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus torták, ünnepi sütemények Klasszikus torták, ünnepi sütemények
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Az ünnepekhez a világon mindenütt hozzátartozik a torta vagy a szép sütemény. Ebben a könyvben mindenki megtalálja az ízlésének, tehetségének és az alkalomnak megfelelő süteményt, a dobostortától a márványkalácson át az... bővebben...
Cseresznyés kuglóf
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus torták, ünnepi sütemények Klasszikus torták, ünnepi sütemények
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Az ünnepekhez a világon mindenütt hozzátartozik a torta vagy a szép sütemény. Ebben a könyvben mindenki megtalálja az ízlésének, tehetségének és az alkalomnak megfelelő süteményt, a dobostortától a márványkalácson át az... bővebben...
cikkek